lørdag 31. juli 2010

Lammekjøtt til middag


Endelig hjemme igjen, og det var faktisk himmelsk! Det første vi gjorde var å legge oss alle tre. Vesla sov faktisk i fire timer, og vi i en halvannen time. Digg! Fire timer for Vesla er litt lenge, men vi lot henne sove så lenge, for hun var temmelig sliten.
Vi sov veldig dårlig alle tre på hotellrommet i Riga. Så det var alldeles deilig for kroppen å legge seg i sengen vår igjen.
Ikke bare det, men jeg ble så matlei av denne restaurantmaten, så jeg savnet min egen hjemmelaget mat. Hehe, faktisk helt sant! Så etter vi våknet fra vår lille powernap, var det rett ned på kjøkkenet å lage mat. Det ble lammelårskiver, wokede grønnsaker i terninger, fløtegratinerte poteter og rødvinssaus. Det var farlig godt det! Siden det har blitt så mye usunt i Riga, så lagde jeg en sunn smoothie til dessert. I smoothien var det blåbær, jordbær og litt jordbæryoghurt. Masse vitaminer, og utrolig godt for kroppen. Nå kjenner jeg samvittigheten ovenfor min, Vesla og Gubben sin kropp og sinn er lettet. Det hjalp med en sunnhetsdrikk gitt.

Etter jeg sov litt så har jeg fått et litt tåkete syn. Jeg ser fortsatt bra, men det har bare dukket opp litt tåke. Litt plagsomt, men det fikk jeg beskjed om var helt normalt. Så får håpe tåken er borte imorgen.

<3 Hjemmet vårt <3

Blogget fra min mobil.

fredag 30. juli 2010

Laseroperasjon vel overstått


Jeg skulle egentlig tatt laseroperasjon idag klokken fem, men jeg var fantastisk heldig som fikk telefon fra klinikken igår, hvor de spurte om jeg ville komme med en gang (igår) og ta forundersøkelse samt operasjon på samme dag. Ja takk sa jeg, og etter endeløse timer med undersøkelse av type tortur og øyendråper, så var det inn for å operere. For å være ærlig, så var det noe av det mest ubehagelige jeg har gått igjennom på leeeenge. Ikke det vondeste, men ubehagelige. Etter operasjonen så føltes det ut som om det befant seg 10 000 sandkorn under øyelokket. Utrolig fælt! Ja, det er også mange groteske detaljer jeg kan fortelle om som foregikk under operasjonen, så hvis det er noen som vil vite alt før, under og etter operasjonen, så kan jeg selvsagt komme med detaljer. Men det gjør jeg kun etter forespørsel og etter interesse. Så skrik ut, hvis du vil vite mer. Vet dere hva? Idag er synet mitt fantastisk bra. Jeg ser som en hauk. De fortalte meg at ofte vil synet bli 20% bedre enn det noen gang har vært, og det tror jeg på. Jeg har frydet meg idag med å lese skilt og lignende,som er langt i fra, for jeg klarer faktisk å se teksten. Helt fantastisk! Jeg så aldri like klart med briller engang. For meg så er det som om det er en ny verden som har åpnet seg for meg, og jeg eeeelsker det!!

Idag har vi gått rundt i byen Riga i flerfoldig av timer, så nå er vi helt skutte og har vondt i føttene minus ei. Hun løper rundt på gulvet her og slenger alt hun ser i veggen og gulvet. Ikke bra. Hun har det ihvertfall gøy da. Enhver sin smak når det gjelder underholdning, spør du meg.

Imorgen går turen hjemover allerede, og det er greit nok.

Blogget fra min mobil.

torsdag 29. juli 2010

Nå er vi i Riga


Turen har herved gått utrolig bra. Vi fikk lette ti minutter før tiden, og flyturen gikk fort. Tiltross for at Vesla tisset i fanget til Gubben, hehe. Dere skjønner det at hun drakk GANSKE mye væske både før og under flyturen. Tilslutt så klarte tydeligvis ikke bleien å holde tett lenger.
Så en av de skrekkascenarioene jeg så for meg, gikk i oppfyllelse.
Jeg er ufattelig imponert over hotellrommet. Når vi gikk i gangen på vei til rommet, så fikk jeg en sånn østblokk-institusjonsfølelse. Ikke akkurat en god følelse. Så forventingene til rommet var temmelig var veldig lave. Meeen, så åpner vi døren til hotellrommet, og et gigantisk rom a la gammeldags flott jugendstil dukker opp. Det er kjempe høyt under taket, med utskjæringer. Bildet du ser er av peisen. Hotellrommet er delt i to, med en stue eller oppholdsrom og et eget soverom. Deilig! Vi har også selvfølgelig et bad i tillegg. På hotellet får man også frokostbuffet og moddagsbuffet. Kaffe får man så mye man vil, kaker og frukt får man på noen bestemte tider på døgnet.
Jeg liker det her så langt!! Og nå klarer jeg nesten ikke å vente til operasjonsdagen, som er imorgen.

onsdag 28. juli 2010

Kvinnelig og mannlig medfødt svakhet


Er det en kvinnelig medfødt svakhet å takle "stress" dårlig?
For å utdype det nærmere, så mener jeg altså når vi har MANGE gjøremål å rekke på få timer, hvor blant annet pakking inngår i disse timene.
Første store problem som dukker opp er vel den pakkingen. Pakking gjør meg så utrolig stresset, spesielt hvis man pakker kvelden før man skal reise bort. Det handler om at jeg ikke lenger pakker for meg selv, men også for ei lita ei på snart to år som faktisk trenger dobbelt så mange plagg som meg. Man må jo igrunn bruke god tid på å tenke seg igjennom de verste scenarionene som kan skje, som for eksempel at en bleie lekker, at hun stuper i en sølepytt, ruller seg i mat eller drikke, kaster opp på flyet, ja, hvem vet. Så derfor blir det alltid dobbelt så mye klær på henne enn meg. Og så er det jo sommer, men selvom det er sommer kan det jo blitt kaldt, altså for Vesla. Så da må jeg ha med noen ekstra langbukser og gensere i tillegg til sommerklærne. Jeg må bare spørre, men er det bare jeg som pakker så ufattelig mye når barn skal være med å reise?
Tilbake til min lille utblåsning..
Et annet problem som dukker opp i dette stresset er at menn også har en medfødt svakhet, som gjør meg bare enda mer stresset. Når vi sier at vi faktisk har mye å rekke på så kort tid, så virker det som om ikke de helt skjønner hva vi mener? Så med andre ord, de har ikke tidsperspektiv eller innsikt i hva vi prøver å formidle, når vi sier at vi har mye å gjøre. Eller så er det kanskje det at de bare lukker ørene eller rett og slett tror vi lyver? Noen som har et fasitsvar? Akk, ja.. De er nå gode å ha, i ny og ne.
Ja, nå er ihvertfall det meste pakket og klart til Rigaturen, men jeg er 100% sikker på at jeg har glemt mange viktige ting jeg skulle hatt med meg. Og bare tanken på at jeg heeelt sikkert har glemt noe forsterker stressfølelsen jeg bærer på. Forresten, en bivirkning av denne stressingen er at jeg blir pottesur, irritert og gjemmer meg ensomt i et rom og pakker for harde livet. Så joda, hva skal man si? Jaja, jeg blir fort blid igjen da.

Nei, nå må jeg slutte. Jeg får bare tenke det at når man stresser, så øker produksjonen av stresshormonet kortisol, som igjen gjør man FEIT!!!! Ja, nå ble jeg faktisk mindre stresset.

Bildet er av de nye nydelige putetrekkene fra H&M som jeg nylig invisterte i. Jeg har faktisk to av mine pynteputer inne i et putetrekk. Så jeg tenkte å utvide samlingen med et par putetrekk til, i noen større og som er rosa og romantiske. Akkurat som meg. Ihvertfall romantisk da.

Rigatur imorgen, laseroperasjon på fredag


Imorgen skal vi endelig til Riga. 
På en måte er jeg veldig avslappet til det, og har faktisk tenkt svært lite på det. For de som følger med her på bloggen, så skal jeg ta laseroperasjon i Riga. Dette foregår via www.lasikreiser.no

Jeg håper alt går som det skal, så får vi bare se. Jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert.

Dette blir bare et kort innlegg, siden jeg er litt sliten og sulten akkurat nå. 

 Wish me luck!


Da satser vi på at vi kan kaste brillene !


Test av nye tøybleier ( AppleCheeks )


Nå har vi testet ut et sett av AppleCheeks tøybleiesystem. 
Jeg syntes at det virket lovende, siden man kan velge mellom å bruke bleien som et sperrelag eller som en lommebleie. I denne testpakken så fulgte det med tre forskjellige innlegg, tøybleie og rispapir. Det var to av to-lags bambusinnlegg, og et av tre-lags bambusinnlegg. 
Tøybleien fra AppleCheeks skal være veldig fleksible i størrelsen, og de kommer i to forskjellige. Noe som også er bra, siden det er mer økonomisk med to forskjellige størrelser enn for eksempel tre til fire. One-size tøybleier har heller ikke funket for oss, siden det da har blitt lekkasjer uansett. Størrelse 1 passer fra ca. 3,2 kg til 9 kg, og størrelse 2 passer fra ca. 8 kg til 18 kg. 

Vi brukte en tøybleie hele tre ganger. De to første gangene la jeg bare bambusinnlegget oppi bleia, slik at innlegget er nærmest huden. Deretter tok jeg det siste innlegget og la inni en lomme på bleia, slik at man brukte den som en lommebleie. Etter det var det bare å hive den til vask. Utrolig lettvint å bare bruke en bleie, dessuten blir det mye mindre vask og systemet tar mindre plass.
Som et tips, så bør man bruke de to første gangene med to-lags innleggene på dagen, hvor bleien fungerer som et sperrelag, og den siste gangen med tre-lags innlegget, hvor bleien fungerer som en lommebleie. 
  
Det her er den første tøybleien som har klart å holde tett lenge uten lekkasjer. Den er også nett og fin. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med den, og det har nå blitt vår nye favorittbleie. Uten tvil!

www.levlogisk.no er det nå et stort utvalg av AppleCheeks tøybleiesystem. De tilbyr gode priser på testpakker, og rabatter utfra hvor mange tøybleier du kjøper om gangen. Prisen er noe stiv uansett, men hvis du bruker en bleie tre ganger, da blir det ikke så galt likevel.

 En testpakke på www.levlogisk.no  koster 429,- , og hvis du deler det på tre så blir det 143,-. Da følger det også med rispapir. Skulle du foretrekke å bruke denne tøybleien som ren lommebleie, så vil jeg si prisen blir litt stiv.

Hvis du ønsker å lese en mer generell informasjon om tøybleier, så anbefaler jeg at du trykker HER. 

Bedømmelse: 

  
Eneste grunn for at den ikke får seks er prisen.  


Bilder fra igår

God morgen!

Her er noen bilder fra gårsdagen. Vesla har det kjempe gøy på tur og på lekeplassen.Lille jåleprinsesse! Hun har faktisk et hårbånd som et smykke. Jeg hadde perler på meg, og da ville hun også ha det på. Så da fikk hun det hårbåndet, og det falt i smak. Hehe.

tirsdag 27. juli 2010

Nye putetrekk fra H&M

Nå har jeg invistert i noen nye putetrekk. Jeg har noen søte og fine lyse puter til sofaen, men jeg har ikke putetrekk til dem. Jeg elsker å variere, og det gjør vel alle andre en gang i blant også. Så derfor har jeg invistert i noen putetrekk fra Hennes og Mauritz. 
 
  
Disse hvite putetrekkene med fransk gulltekst har jeg kjøpt fra hm.com . De er så utrolig fine! Jeg fikk de i posten idag, og er klar for å ta dem på. 

Disse putetrekkene finnes også i rosa, og jeg er egentlig litt usikker på om jeg skal bytte de hvite inn i rosa putetrekk istedenfor. Hva synes dere? 


  
De er ihvertfall fantastisk fine!


 

Ny hårsveis på Vesla


Vesla pleier som regel å ha luggen i et hårstrikk, eller sløyfe i luggen. Jeg tenkte at det var på tide med en forandring, for det har blitt lite variasjon når det gjelder hårsveiser hos Vesla.

Idag fikk hun to musehaler eller hva jeg skal kalle det, på hver sin side. Så pyntet jeg opp med sløyfer. Hun er så utrolig søt med musehaler altså.

Blogget fra min mobil.

To dager til vi reiser til Riga


God morgen!

Det ble ikke den bloggingen igår, som jeg trodde jeg skulle få til. Vi hadde besøk av et vennepar fra Oslo, og dermed så koste vi oss ute på verandaen til vi skulle legge oss. Det ble hjemmelaget sushi og det som skulle til. Gurimalla, så godt det var! Har heldigvis litt igjen som jeg skal kose meg med til frokost.

Nå er det kun to dager til vi reiser til Riga på snartur. Da blir jeg forhåpentligvis brillefri. Har litt blandete følelser, men jeg gleder meg mest. Aner faktisk ingenting om Riga heller, så tenkte jeg skulle benytte meg av kvelden idag til å gjøre en liten research. En research av en plass man skal reise til synes jeg er viktig.

Noen som har tatt laseroperasjon, som vil dele sin erfaring?

mandag 26. juli 2010

Dørselgere man ikke kan si nei til


Igår dukket det opp en mann på døren.
Mannen var høy, hadde et hyggelig smil og en afrikansk bakgrunn. Han fortalte høflig at han var fra Kenya.

Det hyggelige smilet hans tenkte jeg var et påklistret salgstriks. Om hans høflige væremåte tenkte jeg det samme. Jeg merket jeg ble veldig irritert. Jeg tok meg tid til å kikke på bøkene hans og et avisutklipp han hadde med seg, som dokumenterte det at han solgte bøker for å kunne få nok penger til utdannelsen i Kenya. Jeg var utrolig skeptisk, så skeptisk at jeg nesten ikke klarte å være hyggelig. Dessverre.
Etter en liten stund dukket naboen også opp, så ble det småpjatring mellom han og denne dørselgeren. Jeg avbrøt samtalen og takket pent nei til bøkene hans. Ingen var av noe interesse heller, og jeg var skeptisk.
Jeg merket at denne dørselgeren ble genuint skuffet og begynte å trygle og be om jeg kunne hjelpe han. Jeg fikk mindre lyst. Så ble det småpjatring mellom Gubben, dørselgeren og naboen igjen.
Der stod jeg stum og tenkende, og fikk diverse scenarioer i hodet, som ikke var helt bra. Samvittigheten min begynte også å tynge, og jeg tenkte med meg selv at jeg var en slem og egoistisk "nordmann".
Er det mulig? Han fortalte han hadde to sønner nede i Kenya, og jeg følte meg bare mer og mer dum. Den stakkaren hadde helt sikkert møtt nok av disse fordomsfulle folka, og helt sikkert ikke alltid blitt møtt på en fin måte når han ringer på dører og prøver å selge bøker.
Så jeg tenkte at jeg på en eller annen måte får være vise at vi ikke nødvendigvis er uhøflige og skeptiske mot "fremmede" mennesker. Så selvom jeg var bombesikker på at jeg ikke skulle ha en bok, så endte jeg opp med å kjøpe en til 400,-. Han ble genuint glad og takket på en slik måte at jeg nesten følte meg brydd. Men det føltes likevel godt!!

Blogget fra min mobil.

Dagens happening : Eventyrfabrikken


Vi tok en liten tur til Eventyrfabrikken idag. Der er det jo så mye fart og spenning at tiden bare flyr fra deg. Skulle ønske det fantes noe liknende den gangen jeg var barn, for jeg vet at jeg hadde elsket det! Det fantes nok NOE liknende, men ikke her i nærheten.

Jeg klatret, krabbet og gikk sammen med Vesla i disse labyrintene. Jeg merket etterhvert at det var god trening og litt gøy. Vesla elsker å være der og synes det nok er spennende. Jeg tror det er en skrekkblandet fryd, siden hun virker småredd noen plasser, men må allikevel utforske videre.

Nå ligger hun å sover , så er det bare å gjøre masse husarbeid.
For her er det GØRR rotete!!!! Så for at ikke de vi får besøk av senere idag skal få slag, så får jeg gjøre helsen og øynene dems en tjeneste.

Blogget fra min mobil.

Moreller fra Hardanger


Nå er vi hjemme igjen, og det er litt blandete følelser. Det var veldig behagelig og hyggelig i Bergen, så vi kunne gjerne vært der litt lenger.
Får håpe det ikke blir lenge til neste gang.

Vi kjørte over Hardanger og jeg hadde bestemt meg for å rive med en kurv med moreller som souvenir. Det ble et par kurver, så idag skal jeg spise store, gode, søte moreller til frokost. På Hardanger er det altså så fint, så det er egentlig en flott vei å kjøre. Anbefales!

Idag vet jeg rett og slett ikke hva jeg og Vesla skal finne på. Hun er som vanlig, full av energi. Mens jeg føler meg litt svimmel av gårsdagens kjøring fortsatt.

Kommer til å blogge litt mer i kveld (tror jeg), også må jeg begynne å bruke speilrefleksen igjen. Bildene fra mobilen pynter ikke like mye opp synes jeg, men det er bare mye enklere.

Blogget fra min mobil.

lørdag 24. juli 2010

Frokostbuffet


Nå koser vi oss her i Bergen. Det samme gjør Vesla. Utrolig koselig! Vi bor hos noen familiemedlemmer av meg, og det er utrolig hyggelig. Akkurat nå spiser vi en heftig frokost, med reker, fisk , og alskens godt.

Snart går turen til Bergen sentrum, så får vi se hva vi finner på.

Blogget fra min mobil.

torsdag 22. juli 2010

Den flotteste utsikten


Nå er vi i Lårdal. Det ligger oppi vest-Telemark ved Høydalsmo, for de som ikke vet det. Det var faktisk utrolig godt å komme hit. Vi kom til nystekt hjemmelaget pizza, kyr utenfor verandaen og solskinn. Deilig!

For noen dager må dere klare dere med dårlige mobilbilder, siden jeg ikke har med laptopen. Jeg har med speilrefleksen da, så bra bilder skal dere få senere.

Imorgen tidlig reiser vi videre til Bergen. Jeg er veldig spent på hvordan Vesla kommer til å takle en laaang biltur. Hun lagde jo det voldsomme sirkuset i bilen istad, og da hadde vi så vidt kjørt en time.

Så lykke til, til oss.

Bildet er forresten fra verandaen til svigers. Den flotteste utsikten.

Blogget fra min mobil.

Tur til Bergen by


Et litt mer happy innlegg.

Jeg er fortsatt trøtt og halvveis i koma, men nå ser jeg litt lysere på ting. Idag har vi forresten vært veldig aktive, altså meg og Vesla. Fram til halv ett så har vi vært hos foreldrene mine og spist litt frokost, vært på G-sport, hvor Vesla fikk et par Adidas sko av mormor, på Lekeplaneten hvor hun forelsket seg i et lekehus til bare 8000,- og på Follaug dyregård og kost oss med grisen Trine. Hehe.

Under disse aktivitene ble det også tatt en avgjørelse om at vi kjører til Bergen imorgen tidlig, men først opp til Svigers for en overnatting. Jippi!

Forandring fryder. Nå er jeg så lei av husarbeid og alt mulig at jeg tror jeg, ja vet ikke hva.

Så Lårdal og Bergen - here we come!

Nå får jeg gjøre husarbeid (bombe!) og pakke.

Tata så lenge.

Blogget fra min mobil.

Kaffe er min bestevenn


Idag er kaffe min bestevenn. Jeg er helt skutt og jeg kjeder meg snart i hjel. Jeg fikk ikke sove i natt, og jeg våknet klokken seks idag til morgenen. Det var ikke sjangs til å få sove igjen, for Vesla våknet klokken halv syv.

Frokosten min bestod av en fryktelig sterk kaffe idag. Men jeg sitter fortsatt her og er trøttere enn trøttest. Åh, for et fryktelig kjedelig innlegg. Det var dagens kjedelige snikksnakk.

Blogget fra min mobil.

onsdag 21. juli 2010

Vi kan endelig starte med husbyggingen

Endelig! 
Dette hjalp på humøret. Vi kan endelig begynne på tomta. Det var virkelig etterlengtet, for nå har vi ventet en god stund. Klarsignalet kom akkurat, og Gubben prøver å få tak i graveren nå. Så nå kommer det til å gå sin gang altså. Gubben skal ta mye ferie etterhvert, når selve byggingen av huset er igang. Først nå må vi få grave endel og sprenge litt, for så å starte på grunnmuren. Jeg skal prøve å ta noen bedre bilder av plantegningene etterhvert, og legge de ut.

Vi kommer til å få verdens fineste hus!Dette huset skal vi bygge, med modifikasjoner. Vi skal dessuten ha en kjelleretasje i tillegg. 


Lunsj på Wine And Dine


Idag har meg og Vesla hengt med en venninne av meg.
Det ble en liten tur på et kjøpesenter, for så å spise lunsj på en restaurant som heter "Wine And Dine".
Jeg liker restauranten så godt, og anbefaler alle som bor i nærheten om å ta seg en tur. De serverer så utrolig god mat, med gode smaker. Dessuten vil jeg si at servicen er upåklagelig.
En anbefaling er å ta blåskjellene de har, eller pitasandwichene.

Jeg tok pita idag, som dere ser på bildet. Irriterer meg litt over hvor dårlig det ble, men sånn blir det når det ikke blir tatt med speilrefleksen.

Nå sover Vesla, så da er det bare å sette igang med husarbeid. Lite spennende..

Blogget fra min mobil.

Verdens kjedeligste ferie


God morgen!

Det her er min nest siste ferieuke, og jeg kjeder meg utrolig mye. Tror aldri jeg har hatt en kjedeligere ferie.
Vurderer bare å gjøre noe drastisk, men hva det drastiske er aner ikke jeg. Kjedelig, kjedelig, kjedelig!
Hadde sommeren vært her, så hadde jeg kanskje ikke kjedet meg like mye. Men høsten er her, fordi Norge bestemte seg for å hoppe over sommeren dette året. Det virker sånn ihvertfall.

Gubben har ikke ferie, han venter med å kunne ta ferie til vi kommer ordentlig i gang med byggingen. Noe det også virker som aldri skjer. Dette vil jeg helst ikke utdype nærmere, for jeg blir frustrert over at ting kan gå SÅ tregt. Uansett, så kjeder jeg meg fordi jeg skulle ønske jeg hadde litt ferie med mannen min. Det er faktisk ensomt uten han, selvom jeg og Vesla finner på nye ting hele tiden. Men det er uten mannen min, og da blir det ikke helt det samme.

Jeg blir seriøst gal av å ha en så kjedelig ferie. Åh.. Det var morgenens utblåsning.

Forresten, ser ut som om Vesla også kjeder seg, sånn som hun legger seg langflat på gulvet. Neida, hun er litt trøtt idag. Så regner med at hun blir enkel å ha med å gjøre utover dagen.

Blogget fra min mobil.

tirsdag 20. juli 2010

Vesla prater som en foss nå

Om cirka en måned, så er gullungen vår to hele år. Det går så vanvittig fort. Jeg er livredd for at tiden bare skal gå altfor fort, og at vi plutselig sitter her med en tenåring. Ikke at det er noe galt med det, men det er den dumme tiden, som bare løper fra meg.

Vesla prater som en foss nå, og det er utrolig moro. Plutselig kan hun si "pappa bråka fælt", hvis Gubben bråker med en bil eller snekrer og banker. Hun sier korte fine setninger nå, og det synes jeg er veldig morsomt å høre på. Vi forstår mye av det hun sier, og vi kan ha en liten fin samtale gående.

Vesla kan rope: "Mamma, hvo æ du" ? eller "Mamma, hva gjo du"? Det er akkurat det jeg pleier å spørre henne om.  Hun er ikke to år engang, og hun skal ofte late som om hun skal reise hjemmefra. Hun finner den søte lille rosa hjerteveska hennes, en lekemobil og de rosa små solbrillene. Deretter går hun bort til meg, og sier "hadet mamma", "kose". Det er akkurat det jeg pleier å gjøre selv når jeg skal reise fra henne. Jeg tar vesken, finner mobilen og går bort til Vesla for å få kos. Haha, de tar så utrolig fort etter oss voksne. 

Det er fantastisk moro og herlig å være mamma. Jeg rett og slett elsker det. Det er til tider slitsomt også, men alt det gode veier opp for hvor slitsomt det kan være. Livet er helt annerledes nå, og jeg kunne ikke ønsket meg noe annet i hele universet.

Alderen Vesla er i nå er også bare helt herlig, når hun selv kan komme og ta initiativ for å kose. Eller når hun sier "ga gæi", som betyr glad i deg.
Forresten, dere må huske å melde dere på giveawayen jeg har. Utrolig bra produkter som er velutprøvd. Trykk her for å komme til innlegget. 

Fersk mozzarella og tomater - Nam nam

Jeg har blitt lei brød og knekkebrød, så igår lagde jeg meg en tomatsalat med  fersk mozzarella til lunsj. Nå har jeg fått skikkelig dilla på mozarella, og blitt ordentlig lei fetaost. Fersk mozzarella er bare så utrolig godt i salater, på kjøtt, på pizza eller ostesmørbrød. Fersk mozzarella, tomater, litt hakket basilikum og salt og pepper. For at det skulle vært prikken over i'en så skulle jeg hatt litt balsamico og spekeskinke på. 

mandag 19. juli 2010

Tips til baking av brød/oppskrift

Idag har jeg bakt brød igjen. Det var på tide, for jeg har hatt en pause når det gjelder bakingen. Jeg tenkte jeg skulle få fylt opp fryseren med masse brød før ferien er over. Så slipper jeg å tenke på det en god stund. Idag har jeg gjort en litt annen vri, enn det brødet jeg pleier å bake til vanlig. Det brødet jeg pleier å bake har jeg lagt ut oppskriften på, og den finner du her.

 Idag brukte jeg grunnoppskriften som man finner i "kokeboken for deg som vil leve enklere og være mer miljøvennlig"

Her er oppskriften: 

Ca. 1 3/4 kg mel, for eksempel en blanding av 1 kg grovbakstmel, 1 dl havregryn og ca. 650 g hvetemel. 

1 ts sukker

1 ss salt

2 pakker gjær

ca. 12 dl vann

1 dl olje


__________________________________________________________________

Jeg fulgte ikke oppskriften til punkt og prikke. Her tok jeg det jeg hadde og fant i skapene. Jeg hadde for eksempel ikke mer grovt sammalt hvete, så da erstattet jeg det med litt rugmel. Jeg tok endel havregryn oppi, siden jeg hadde noe liggende, og vanlig hvetemel. 

Istedenfor sukker, så tok jeg en stor spiseskje med malt som vi har liggende. 

Dessuten tok jeg 6 dl skummet melk og 6 dl vannsiden vi har utrolig mye melk om dagen ( vi fikk av naboen som skulle på ferie). 

Resultatet ble dette: Et tips!
Jeg leste litt i den ovennevnte kokeboken, og lære at man faktisk kan bruke rester fra ris, spaghetti, havregrøt og ikke minst poteter i brød. Ris og spaghetti løser seg helt opp når deigen eltes og stekes, så det er visst ikke noe problem. Dessuten blir det også mye saftigere enn ellers. 
Ikke bare det, men du kan også bruke grønnsaker som for eksempel gulrøtter og rødbeter i. Man kan også koke gulrøttene først og mose dem etterpå, eller bruke dem rå. Genialt!  Det har jeg aldri tenkt på, og skal jammen prøve neste gang vi har mye rester av noe. 


Vinn økologisk skjønnhetspakke verdt 500,-

GIVEAWAY
Nå var det på tide med en stor giveaway på bloggen her. 
Vi får feire sommeren og bloggen. 

 Denne gangen er det Charlottes Urtekosmetikk (urtekosmetikk.no) som sponser konkurransen. De har noen fantastiske gode, naturlige og økologiske produkter. Det som er unikt med produktene er at de også er håndlaget og norskprodusert. Her er det snakk om kvalitet fra den minste dråpe. Jeg har prøvd dem, og er utrolig imponert.

Nå som det er sommer, så er det viktig å føle seg vel. Derfor gir vi vekk en skjønnhetspakke med noen forskjellige produkter. 

Skjønnhetspakken består av:

Rose fuktighetskrem, Aloe lotion med E-vitamin og selvbruningskrem til en verdi av ca. 500 kroner.
  


Rose fuktighetskrem.

Dette er en luksuskrem av høy kvalitet som øker hudens elastisitet. Den stimulerer cellefornyelsen og øker blodsirkulasjonen i huden. Og så har den en herlig duft av rose.
SQUALANE er fremstilt av olivenolje, gjør huden silkemyk og bevarer fukten. Den ligner hudens sebum og gjør huden smidig og myk.
TISTELOLJE er den vegetabiliske oljen som inneholder størst mengde av omega 6-fettsyren linolsyre. Det er en tørr olje, som raskt trenger inn i huden. Med hjelp av linolsyren kan kroppen danne GLA og prostaglandiner. Dannes det ikke tilstrekkelig mengde prostaglandiner i kroppen, kan vi få tørr hud som blir rynkete før tiden.
E-VITAMIN stimulerer blodsirkulasjonen og forebygger rynkedannelse.
ALOE VERA fjerner bakterier, binder fukt og roer huden.
ROSENROT er kjent som et hudbeskyttende middel. Rosenrot har en såkalt adaptogen virkning. Adaptogene planter har evnen til å tilpasse sin virkning etter kroppens behov.
ROSENTRE virker cellestimulerende og er vevsfornyende. Rosentre virker beroligende på alle typer hud - som akne, arr, tørr hud, følsom hud, kombinasjonshud, moden hud og rynker.


Aloelotion med E-Vitamin

Fin å bruke som etter-sol-lotion også.
En mykgjørende og nærende lotion med aloevera - for deg med normal og tørr hud. Gjør huden myk og tilfører fuktighet og næring.
Kan meget godt brukes som ansiktskrem.
Aloevera leger og påskynder nydannelsen av hudceller. Sheasmøret beskytter huden mot uttørking.


Brun Uten Sol - Selvbruningskrem

Den aktive ingrediensen i BRUN UTEN SOL er dihydroxyacetone (DHA). Det er et ufarlig sukkerstoff som fins naturlig i plante- og kroppsceller. Det fremstilles fra hvete og raps og er 100 % naturlig- og er naturligvis produsert med minimal miljøbelastning.Når DHA smøres på huden reagerer det med aminer, peptider og frie aminosyrer i hornlageret (overhuden) og farger huden brun. DHA farger bare hudens øverste lag, dvs. ikke slimhinner. Der hudens øverste lag er fortykket som f. eks på håndflater, fotsåler, knær og ankler blir det en kraftigere fargning. Smør derfor tynnere på disse stedene.DHA beskytter ikke mot UV-stråler og man må derfor bruke vanlig solkrem i tillegg ved soling. Best effekt får du om du peeler huden før bruk. Det gjør også at fargen varer lengre. Vær spesielt nøye på albuer og knær. Husk å vaske hendene etter påføring av selvbruningskremen for å unngå farge på innsiden av håndflatene. Brunfargen varer i 3-8 dager, men holdbarheden er avhengig av hudtype. Man kan intensivere fargen ved å smøre seg med BRUN UTEN SOL to ganger med noen timers mellomrom. Vil du at fargen skal vare lenge bør du bruke BRUN UTEN SOL ca 1 gang i uken.

Vil du lese eller vite mer om produktene, så gå inn på urtekosmetikk.no 
.
Alle produktene er 100% naturlige og økologiske. Hvordan vinne denne skjønnhetspakken ? 

Du som har blogg: Du må skrive om denne giveawayen på din egen blogg i et eget innlegg, og linke til konkurransen og bloggen min.
Legg linken igjen i kommentarfeltet. 


Du som ikke har blogg: Legg igjen en hyggelig kommentar under dette innlegget. Husk epostadresse. En bonus er om du linker til bloggen min via Facebookstatusen din, men ingen must. 

Trekningen foregår 6 august.  

LYKKE TIL!


  

 

 
 

En kokebok som virkelig anbefales


Morgenstund har gull i munn.

Akkurat for øyeblikket koser jeg meg med litt kokeboklesning. Boken som er avbildet er helt genial, og jeg anbefaler den av hele mitt hjerte. Her er det ikke bare snakk om oppskrifter, men også om hvordan leve på en mer miljøvennlig måte. Det vil si at den tar opp hvordan en for eksempel benytter restemat på en best mulig måte eller hva man bør bruke masse risrester til. Altså å utnytte ressursene og redusere forbruket.

Den boken motiverer og gjør blant annet at jeg tenker alle mulige bruksmåter når det gjelder matvarer, slik at man kan unngå å kaste mat så langt det lar seg gjøre.

Boken heter "Vær så god - kokebok for deg som vil leve enklere og mer miljøvennlig".

En annen ting er at når en velger å leve mer miljøvennlig og lar vær å kaste mat, så vil det automatisk være mer gunstig for lommeboken din.

Blogget fra min mobil.

søndag 18. juli 2010

Enkel, men god søndagsmiddagIdag ble det en enkel og god søndagsmiddag. Jeg har ikke vært den mest ivrige på kjøkkenet om dagen. Det har nok litt med at det er sol og pent vær ute. Så idag ble det biffstrimler, dampet kål, dampet brokkoli, chips, bakt sopp og bernaise saus. Det er jo godt, selvom det er enkelt! 


Søndagstur til Langesund

Softis, måkeskrik, havet og de beste menneskene i hele verden. 

Vår lille feiring av bryllupsdagen

Idag er det den 18 juli, og det er akkurat ett år siden vi giftet oss. Tiden har virkelig flydd. Jeg føler meg veldig heldig i livet, som er velsignet med ei nydelig lita prinsesse, og en ufattelig snill ektemann. Ja, det er veldig viktig at man setter pris på det man har i livet. 

På fredag så hadde vi en liten feiring av bryllupsdagen, selvom den er idag. Fredag var den eneste dagen vi fikk skaffet oss barnevakt denne helgen. Så det ble derfor en liten tur ut for å spise og kose oss på kvelden. 
Valget falt denne gangen på Michel Seylmagers hus i Porsgrunn. Et lite rødt, gammelt og koselig hus i Porsgrunn ved vannet. Vi storkoste oss med maten, og ble positivt overrasket.


Han dærre Skrotnissen.


Hu dærre Divamamma'n.


 Dette var en del av min hovedrett. Følg med!


Her er del to av hovedretten min, som bestod av ulik fisk, hummer, blåskjell og reker. Fantastisk godt! 


Siden jeg var så godt igang med å ta bilder av maten, så måtte jeg jo også ta bilde av potetene. Det hører med.


 Maten til Skrotnissen. Det var en stor porsjon med steinbit og litt kongekrabbe. Nam nam! 

Kvelden ble som nevnt tidligere avsluttet med popcorn og en romantisk komedie. 

 Ps! Jeg reiste ikke til Skrot-Tor idag allikevel. Det ble heller en koselig familietur til Langesund. 
Uromantisk bryllupsdag

Søndager er som regel avslappende og rolige. Nesten litt for rolige noen ganger. Igår kveld hadde vi det superhyggelig med et vennepar av oss. Vi satt og grillet og koste oss på verandaen til sent på kveld. Deilig!

Idag prøver vi å finne ut av hva vi skal finne på. Det er sommer og det er faktisk en spesiell dag for oss, for det er vår bryllupsdag. Hva gjør man på en sånn dag da? Noe romantisk? Det er ikke så mye romantisk man kan finne på med ei som snart er to år i beina våre. Jeg har faktisk veldig lyst til å ta en tur til Skrot-Tor, en lokal brukthandler. Utrolig uromantisk, men sånn er livet noen ganger også. Leste i avisen at han hadde søndagsåpent på sommeren. Moro!

Nok snikksnakk fra min side, så blogges vi senere.

Ps! Jeg har en konkurranse ulmende under overflaten. Den får dere lese om imorgen.

Blogget fra min mobil.

lørdag 17. juli 2010

Jeg må være verdens beste kone

Jeg må nødt til å være verdens beste kone, siden jeg får rosebuketter så ofte om dagen. Eller så er det bare det at jeg har verdens beste mann. Det er kanskje begge deler? Vi satser på det. Det er ikke lenge siden Gubben kom hjem med en rosebukett, og jammen gjorde han det igjen igår. Nå begynner jeg å bli veldig bortskjemt. For en snill mann jeg har. Vi har et års bryllupsdag imorgen, så kanskje det har noe med saken å gjøre. 
Ihvertfall så er det utrolig koselig å få noe sånt i ny og ne. Dessuten pryder en rosebukett rommet på en helt spesiell måte synes jeg. 

Vi var forresten ute å feiret bryllupsdagen igår. Siden det var den eneste dagen vi fikk skaffet barnevakt denne helgen. Det ble ikke store feiringen, før vi valgte å reise hjem igjen. Der fortsatte vi kvelden med film og popcorn. Til alles store overraskelse ble det en romantisk film, selvfølgelig. Virket ikke som Gubben hadde så veldig lyst å se den, men jeg fikk jammen grinet meg til å  få se den. Filmen heter P.S I LOVE YOU.
  Noen som har sett den ? 


Det koster ikke mye å gjøre kona glad, nei! 


fredag 16. juli 2010

Gullsprayet søppel

Jeg blogget jo tidligere om at Gubben er en skrotnisse som finner veldig mye rart - overalt. 
Det var en gjenstand jeg viste dere her på bloggen for noen dager siden, som Gubben fikk pusset skinnende ren. Nå har den fått en make-over. Den er ikke sølvfarget lenger, men har nå blitt til min favorittfarge gull. Endelig riktig farge! 
La meg vise dere før og etter bilder.

FØR: 
 ETTER: Noen tenker nok mishandling, mens jeg tenker oppfriskning. Nå kan jeg endelig ha den i stuen som en pyntegjenstand, siden den nå er i "riktig" farge. Det er faktisk litt morsomt at denne gjenstanden er funnet på søppeldynga, og at jeg nå kan ha så mye glede ut av den. 

  
 

Håndlaget, norskprodusert og naturlig babylotionBaby Lotion Aloe Vera og Ringblomst
Jeg har fått æren av å teste ut Charlottes Urtekosmetikk sin babylotion. Dette er en babylotion som inneholder naturlige og økologiske ingredienser. Konsistensen er akkurat passe tynn, noe som gjør at den fort trekker inn i huden. Den kommer i en flott pumpeflaske, noe som gjør at man med et enkelt trykk får ut lotion. Den inneholder jojobaolje som gjør huden myk og smidig, og om også beskytter mot uttørking. Eterisk olje som lavendel gjør at det virker beroligende og fremmer en god søvn. 

Jeg bruker den ofte på Vesla før hun legger seg, og jeg synes den er utrolig drøy. Det er ikke mye krem du trenger for at du får dekt de viktigste områdene på kroppen. Dessuten fungerer den også som en ansiktskrem, så du har på en måte to kremer i en. Jeg har også prøvd den på meg selv, og liker den veldig godt. På sommeren har jeg tørre legger, og ved bruk av denne har den holdt huden fuktig og fin. 

Prisen er 185,- , noe som er en høy pris. Man får igjen for at den varer lenge, inneholder naturlige og økologiske ingredienser, er norskprodusert og håndlaget.

Gå inn på urtekosmetikk.no , for å kikke nærmere på produktene. 

Innhold:

100% økologisk sertifisert aloeverajuice, økologisk rosevann, økologisk mandelolje, økologisk fairtrade uraffinert sheasmør, vegetabilsk glyserin, vegetabilsk emulgator, cetylalkohol, naturlig e-vitamin, økologisk ringblomstolje, phenoxyglycerin (konservering), 100% ekte økologisk eterisk olje av lavendel.


Bedømmelse: 
  

torsdag 15. juli 2010

Parfyme og kosmetikk kan skade fosteret

Forskere ved universitetet i Edinburgh har nå kommet frem til at kjemikalier i både parfyme og kosmetikk faktisk kan skade fosteret eller gjøre det sterilt. Det kan også øke faren for testikkelkreft. 

Funnene er såpass tydelige at de advarer kvinner til å bruke slike produkter under svangerskap. Det anbefales at man unngår kjemikalier som finnes i kosmetikk, og at man unngår alt man smører på huden, siden det da kan trekke inn og komme til fosteret.  Alt dette skrives også om i en artikkel i VG, som du kan finne her

Parabener som man finner i mye av kosmetikk er nå oppført av EU på en liste over hormonforstyrrende stoffer. Amerikanske myndigheter har også nå kommet med kraftige advarsler til kosmetikkprodusenter som er kjente over hele verden. 

Det har lenge vært hevdet at det man smører på huden, ikke nødvendigvis trekker inn. Det er derimot kraftig feil, siden det er funnet skadelige kjemikalier i menneskevev, som for eksempel i urinen og lignende.  

Det er derfor jeg vil tørre å påstå at man bør gå over til naturlige produkter som mulig, og helst økologisk siden det da er strengere krav til hva man har i produktene. Det er utrolig mye som blir puttet i kosmetikk, som slettes ikke er bra for en menneskekropp. Dessuten er det logisk nok at jo mer naturlig det er, jo bedre er det for kroppen vår. I naturlige og økologiske produkter vil du ikke finne parabener og andre skadelige kjemikalier.

Etter jeg gikk over til økologiske eller naturlige pleieprodukter har for eksempel huden min blitt finere og glattere. Gubben har hatt problemer med sår som ikke har grodd om vinteren, og brukt ordinær hudkrem. Etter at jeg ble frelst av den grønne stien, så prøvde han en naturlig og økologisk olje som har holdt sårene fine, og ikke minst hjulpet dem til å gro. 

Til Vesla har jeg som regel brukt økologiske og naturlige produkter, og hun har aldri hatt noe som helst tegn til utslett, eksem eller lignende. Jeg har selv hatt litt problemer med det, men det ser jeg nesten ingenting til lenger. Det er dessuten mange som ser at naturlige produkter hjelper barn med utslett i forhold til produkter på apoteket som blir påstått er bra for en. 

Jeg mener at en bør tenke godt over hva man smører på huden, like godt som man tenker over hva man putter i munnen. Vi har jo blitt mer og mer bevisst når det gjelder kosthold og det å holde seg sunn, så da vil jeg si at de samme prinsippene gjelder når det kommer til hva man smører seg med eller bruker av kosmetikk. 

Til deg som er gravid vil jeg anbefale naturlige og gode produkter som du finner i disse nettbutikkene her : www.small-angels.com , www.etgronnerehjem.no, www.levlogisk.no , www.urtekosmetikk.no eller www.bleieboden.no .

Du finner også produkter til barn og voksne i disse nettbutikkene. Noen av produktene fra alle disse nettbutikkene er testet ut, og jeg vet at de alle leverer og er seriøse. 
  

Og det skulle liksom være sommer?

Jeg er ikke spesielt fornøyd med denne sommeren. Det er akkurat som om jeg hele tiden har gått og ventet på at det skulle bli finere vær. Synes det har vært "småkaldt" og ofte grått. Idag øsepøser det ned, og det er fryktelig grått. Når jeg stod opp hadde jeg også sterk migrene. Et klart tegn på at været ikke var som det skulle. 

Ja, så har jeg Vesla da. Hva finner man på med en som snart er to, på en regnværsdag? Jeg har trossalt ferie, noe Gubben ikke har. Så da må jeg finne på noe alene med Vesla. Noen ganger litt ensomt, men jeg møter jo andre venner, slik at vi får være litt sosiale.

På mandag var vi i en lokal badepark ( Skien Fritidspark) , og jeg lurer virkelig på å reise dit idag igjen.  Der er det ihvertfall godt og varmt, nærmest tropisk. Deilig! 


Når vi var hos Svigers, så var det så deilig og varmt på lørdagen. Det ble til og med en dukkert på Vesla og Gubben. 

Ja, jeg tror vi reiser i badeparken jeg. Så slipper vi å sitte inne og deppe i dette regntunge været. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...