torsdag 30. september 2010

Interiørprosjekt nummer 1 : Hylle - før og etter

Her er hyllen før jeg gjorde noe som helst med den:


Her er hyllen etter litt hvitmaling, og utbytting av knagger til knotter:  
Åh, jeg er kjempe fornøyd! Det eneste som gjenstår er å få hengt den opp, men det tror jeg rett og slett ikke vi gjør før vi flytter inn i det nye huset.


Hva synes du ? 

Ny dunjakke til Vesla

Det er ikke lenge til den kalde vinteren kommer, og da må vi nesten gjøre oss klare og mottakelige for kulden. Vesla har derfor fått en ny, lilla og flott dunjakke i gave idag. Så snilt!


Denne jakken virker veldig bra. Det er en jakke fra Skogstad, i dun, og som er såpass lang at den går over baken. Det synes jeg er litt viktig. Den puster, samtidig som den er god og varm. Den varmer nok godt i vinter.


Status på husbyggingen - 30.09.10

Hei dere! 

Ting tar tid som dere sikkert skjønner, men Gubben er på tomten hver eneste kveld utenom søndager. På tomten holder vi fortsatt på med grunnmuren, og den skal støpes imorgen. Jippi! 
Grunnmuren er det Sundolitt som leverer, og det systemet kan minne litt om lego/duploklosser. Man kan også kalle det for thermomur. Denne typen skal isolere godt, og være nymotens lecablokker. 
Man rett og slett bygger grunnmuren som en legobygning og støper oppi etterpå. 


Jeg får komme meg opp dit og ta noen bilder snart.

Gyngehest ?

Det er tidlig morgen , og vi har rukket å komme oss ned til sentrum allerede.
Bilen er inne hos en takstmann, siden vi vurderer å selge den.
Så da tok jeg frem vogna, så nå går vi rundt og koser oss på tur. Vi tok første stoppested på biblioteket.Jeg vurderer faktisk om vi skal ta buss hjem, for å se hvordan Vesla takler en busstur. Hun har aldri tatt buss før, og det er dessverre mange år siden jeg også har tatt buss. Før førerkortet tok jeg bussen hele tiden, men den tiden er trolig over. Veldig dumt og lite miljøvennlig.
Vi kan jo også gå hjem igjen, men vi får se om vi ender opp med noen tunge poser fra matbutikken eller ikke.
Vesla har ikke tid til å kikke i bøker på biblioteket, her må det utforskes. Hun falt veldig for denne gyngehesten dere ser litt av på bildet. Det fikk meg til å undre over hvorfor ikke vi har gått til anskaffelse av en gyngehest i heimen. Gyngehester kan barn få veldig mye glede ut av, samtidig som de kan være flotte til pynt også. Så det må vi tenke litt på om vi skal få tak i.

Nå får jeg holde Vesla med selskap.- Blogget fra min Iphone

onsdag 29. september 2010

Rosa salt - Himalaya salt


"..tilogmed toalettpapiret ditt er rosa". Den kommentaren husker jeg veldig godt at jeg fikk for en stund tilbake. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er glad i fargen rosa. Jeg synes det er fryktelig sukkersøtt på en behagelig og feminin måte. Akkurat slik jeg liker det, altså behagelig, feminint og sukkersøtt.  Nå har det seg slik at jeg har begynt å bruke et nytt salt her i huset, nemlig rosa salt. Så nå får jeg nok noen kommentarer på nettopp dette også, at tilogmed saltet i huset er rosa. 

Når det gjelder min kjærlighet til fargen rosa, så er den sterk. Men jeg kler meg riktignok ikke så aktivt i fargen, da jeg synes at rosa i klær kanskje passer barn bedre. Det går jo selvsagt an å kle seg på en rosa og moden måte, men ja, man trenger ikke overdrive denne rosa-kjærligheten. Dessuten så pleier ikke toalettpapiret mitt å være rosa, men akkurat den gangen så hadde jeg toalettpapir i rosafarge. Følte nesten jeg måtte forsvare meg selv litt nå, eller så kan det kanskje virke litt som om jeg er besatt av fargen. Hoho!

Tilbake til min nye oppdagelse, rosa salt. Rosa salt blir også kalt for Himalayasalt, da det stammer fra Himalayaregionene. Det er et naturlig salt, som inneholder mineraler og sporstoffer. Det inneholder også biofotoner, som visst er en enorm solenergi som fordampet havvannet i sin tid. Himalayasaltet skal være det reneste saltet som finnes, og være absolutt fri for forurensning og gifter. I motsetning til butikksalt som er kjemisk renset.

Så da har jeg rett og slett to gode grunner til å anvende rosa salt i huset.

1. Det er visst bedre enn vanlig salt.
2. Det er rosa.


Er alt dette om det rosa saltet bare tull tro? 

Ny rutine ?

God kveld dere!

Nå er det vel på tide med en oppdatering eller i det minste et livstegn. For ja, vi lever i beste velgående. Jeg er bare veeldig sliten om dagen. Føler jeg ikke har fått hentet meg helt inn etter at Vesla var syk. Dessuten har jeg noe å gruble over om dagen.

Denne uken har jeg kun en eneste fridag, for jeg valgte å jobbe ekstra. Så det her blir uvant for både meg og Vesla. Hun må trossalt være litt ekstra i barnehagen.

Vesla er også litt sliten om dagen, og matlysten hennes har vært så som så. Så derfor har vi innført en ny rutine. Jeg steller Vesla og gir hun kveldsmat og slikt, og deretter legger vi oss litt ekstra tidlig i sengen til meg og Gubben. Her koser vi oss, snakker, ler, leser bok og synger. Det er så ufattelig koselig det! Hun elsker det, det samme gjør jeg.

Gubben jobber hver eneste kveld utenom søndager. Da jobber han på tomten vår. Han er så flink!- Blogget fra min Iphone

mandag 27. september 2010

En overleppe stor som et bildekk

Vesla har heldigvis blitt frisk igjen, så idag var vi tilbake til den gamle gode hverdagen igjen. Hun i barnehagen og jeg på jobb. Jeg jobber jo i den barnehagen Vesla går i, så idag når hun så meg ute, så løp hun mot meg av glede. Hun ble så fryktelig glad for å se meg, så hun sprang på, uten å se seg for. Det endte derfor med en sykkel som kræsjet i henne, og munnen rett i asfalten. Masse blod og tårer fra hennes side, og noen nerver fra min side. Jeg var redd tennene var slått ut. Heldigvis så var det bare en rift i munnen, og hun endte "bare" opp med en overleppe så stor som et bildekk. Huff a meg!


Hun er nok litt sliten etter barnehagen idag, for akkurat nå ligger hun på gulvet faktisk. Hun ligger oppå baderingen som hun elsker, med koseteppet over seg. Tror hun for øyeblikket har det som plommen i egget.

Nei, nå må jeg rett og slett bort og gi hun en gigantisk plagsom mammakos!!


- Blogget fra min Iphone


søndag 26. september 2010

Enkel og god kveldsmat

I helgen har jeg ikke fått lagd noe særlig med middag. Vesla har ikke hatt matlyst, Gubben har vært på tomten og jeg har rett og slett ikke hatt matlyst på grunn av at Vesla ikke har vært i form. Det ble som regel bedre etter at Gubben har kommet hjem for kvelden. Så matlysten har kommet snikende på kvelden, etter at Vesla sovnet og jeg fikk litt selskap. 

Oppskriften på en enkel og rask rett: 

Finn det du har av grønnsaker, som passer i en salat. Hakk det opp, og ta alt i en bolle. 


Finn frem noe kjøtt du har liggende. Krydre og stek det slik du liker det. Jeg tok rett og slett entrecote. Ta deretter kjøttet oppi bollen. 


Bland godt alt du har i bollen.


Så tar du på det du liker, som skal bli en god dressing. Jeg har brukt rømme, dressing, litt tzatsikirester og grillkrydder. Det blir faktisk godt om man også blander inn litt majones, noe jeg ikke gjorde denne gangen.


Nå er det rett og slett bare å gå amokk, og blande det i vilden sky.


Og så kan du legge blandingen på en tortillalefse. Veldig enkelt og godt!

lørdag 25. september 2010

Glatte runde søyler

Vi har lenge tenkt på på hva slags søyler vi skal gå for. Etter god tid med tenking har vi kommet fram til at vi skal ha glatte, runde, tjukke søyler. Vi har funnet ut at det er det vi synes er finest, og at det vil passe huset vårt og stilen vår best.


Seks av disse takk! 

Bedring på en måte - verre på en annen

God dag!

Kvelden igår var noe lang følte jeg, så det var fryktelig godt når Gubben endelig kom hjem. Vesla hadde det ikke noe særlig godt, og hun klarte å gråte til hun rett og slett kastet opp. Hun var totalt utrøstelig i et lite øyeblikk i natt. Det førte til at jeg måtte skifte sengetøy kl 02:00, og Gubben måtte lese Thomas toget sammen med Vesla i halvsøvne.


Idag er det på én måte bedring, fordi feberen er mye svakere. På en annen måte er hun verre, fordi det virker som om hun har vondt i munnen og halsen og virker mye mer irritabel og slapp. Jeg tok en telefon til legevakten, så vi skal dit om noen timer. Ringte bare for å spørre om noe, så fikk vi jammen time i samme slengen.

Gubben reiste på tomten litt senere idag, så vi fikk en rolig og fin start på morgenen. Det føltes godt for alle.


- Blogget fra min Iphone

fredag 24. september 2010

Vondt i mammahjertet

Nå har stillheten inntatt hele huset. Det eneste som lager lyd for øyeblikket, er klokken som henger på kjøkkenet som tikker høyt. Dagen i dag har vært litt tung. Det er ikke akkurat jublende moro eller stor ståhei når barnet ditt, som er din største skatt i livet blir sykt. Det er fryktelig slitsomt, fordi man ønsker å kunne tilby barnet som ikke har det bra ALT. Jeg gir ofte 120% av meg selv, slik at hun bare kan få det 10% bedre enn hun har det. Det er på en måte litt vondt å vite at man ikke kan gjøre noe for at det skal bli bedre. Man må bare vente til det går over. Det som gjør det hele ekstra tungt er at jeg så og si er alene med Vesla, siden Gubben er på tomten og bygger for harde livet. Akkurat idag hadde det ikke vært så dumt å hatt han her. Men man kan ikke alltid få i pose og sekk.
Det er jo ingenting alvorlig som feiler Vesla, hun har feber, er slapp og ikke har hun noen matlyst. Jeg er ikke helt sikker på om det er noe grums i halsen også. Det går helt sikker over ganske raskt, men det gjør fortsatt vondt i mammahjertet når man ser barnet sitt ha det vondt. Vesla gråt og gråt istad, og sa "mammaa" skikkelig sårt, med tårefylt stemme. Det sa hun flere ganger før jeg la henne. Det virket som om hun ville at jeg skulle hjelpe henne, eller bare ta vekk all feberen. 
Jeg er helt sikker på at det ikke bare er jeg som føler det på denne måten, når man har et sykt barn. Det er bare så fryktelig kjedelig! 


Når vi skriver om sola, nå våknet hun igjen. 

Nå må du bli fort bra igjen, Vesla <3


Vinn en stor pakke med mamma og babyprodukter

Jeg har meldt meg på en flott konkurranse, hvor jeg konkurrerer om en superbra pakke med økologiske produkter til meg og Vesla. 


Alle produktene er fra nettbutikken, www.levlogisk.no .
Hvis du også vil være med i konkurransen, så trykker du bare her.

Så bli med du også da vel? 

Ny nettbutikk på listen over "grønne og gode nettbutikker"

Green spirit: Dette er en nettbutikk som fokuserer på økologisk velvære. Her selges det naturlige produkter som oser av kvalitet og sunnhet. De tilbyr rene skjønnhets- og pleieprodukter for både menn og kvinner , og  stelleprodukter for barn.Sykdom i hus igjen

God morgen!

Idag hadde jeg to avtaler utover formiddagen, og så var planen å reise oppover til svigers. Det ble ikke noe av noenting. Viser seg at Vesla har gått og hanglet litt, og fått høy feber idag. Hun er slapp og ikke i form i det hele tatt. Stakkars lille! Jeg synes at dette halvåret har fulgt oss med endel sykdom, men man kan vel ikke regne med noe annet, siden det er første barnehageår.

Mamma pleide alltid å lage thailandsk stekt ris til meg, når ikke jeg var helt i slaget. Dette skal jeg nå lage til Vesla. Hun er uansett veldig glad i denne retten, så jeg håper hun får ned noe mat. Men akkurat nå ser det veldig mørkt ut.

Idag blir det Playhouse Disney på tv, kos og trøst.Vesla valgte rett og slett å legge seg ned der hun.

- Blogget fra min Iphone

torsdag 23. september 2010

En liste over grønne gode nettbutikker

Nå har jeg lagd en egen kolonne for "Grønne gode nettbutikker".
 Der er det foreløbig ikke så mange nettbutikker på, men det er rett og slett fordi jeg kun har oppført nettbutikker jeg har egne positive erfaringer med. Det vil si at jeg kan gå god for at nettbutikkene er profesjonelle, har god service og ikke minst gode produkter.

Dette er i hovedsak nettbutikker som selger miljøvennlige, naturlige og økologiske produkter for damer, mødre, gravide, fedre, barn og babyer. Jeg kommer til å oppdatere listen min litt etter litt.
Litt informasjon om nettbutikkene: 

Bleieboden : Det er en nettbutikk som inneholder veldig mye. Alt fra tøybleier, til pleieprodukter for barn, babyer og voksne. De yter en fantastisk service som virkelig blir satt pris på av kundene. De har en superrask levering, og ofte kan man regne med å få varen i postkassen dagen etter bestilling.

Charlottes urtekosmetikk : I denne nettbutikken selges det pleieprodukter for barn og babyer og skjønnhets- og pleieprodukter for voksne. Dette er håndlagde, norskproduserte og naturlige produkter basert på viltvoksende og økologiske urter. Veldig gode produkter av god kvalitet. 

Ecoloco:  Dette er en svensk nettbutikk, som selger barne- og babyklær av økologisk bomull. De har ofte veldig gode tilbud og man kan også finne rabattkuponger på nettet. Husk at man i tillegg til alt dette sparer cirka 20% på valutaen. De er veldig behjelpelige hvis det skulle være noe, og sender deg raskt varene du har bestilt. 

LevLogisk : Dette er en nettbutikk som fokuserer på grønne og miljøvennlige produkter. Her finner man blant annet tøybleier, stelleprodukter til barnet ditt, pleie- eller skjønnhetsprodukter til deg selv, og soyalys av 100% økologisk plantevoks. Sally som er damen bak denne nettbutikken er superhyggelig, sympatisk og serviceinnstilt. Her får man produktene raskt etter bestilling. 

 Tre Bjørner : Tre Bjørner er en nettbutikk som har fokus på klær av økologisk bomull. Dette er fine kvalitesplagg til babyer og barn. De tilbyr også stelleprodukter og pleieprodukter som er miljøvennlige. 


Vil du være med på listen? 
Send meg en epost på : evasiren@gmail.com 


Bildene er hentet fra Weheartit.

Rimelig og naturlig strekkmerkeolje

Denne oljen har jeg skrevet om tidligere, men velger å skrive om den igjen siden jeg har så mange nye lesere. 
Det her er en strekkmerkeblekende olje. Den er 100% naturlig og økologisk. Oljen inneholder blant annet oljer fra granateple og sheabutter. Den inneholder antioksidanter som hjelper huden til regenering og forebygging av strekkmerker.

Oljen i seg selv er tykk og den lukter frisk sitrus. Den er veldig drøy i bruk, og rimelig i pris. 


Prisen er på 169,- og oljen kjøpes i nettbutikken www.small-angels.com Torsdagsrengjøringen

God morgen kjære lesere!

Idag er det torsdag, så jeg skal forsøke å få bukt med hybelkaniner og kaos i dette huset. Siden foreldrene mine hadde tid, så har de vært å hentet Vesla. Hun skal være hos de i et par timer, så jeg kan få ryddet og ordnet ordentlig her. Sitter derfor nå og hiver i meg et par brødskiver, før jeg skal ta et ordentlig grep her inne.


Et stykk lite vesen er ikke hjemme, og det er litt tomt nå. Men det skal bli jammen godt å få ordnet her på ordentlig vis.

Jeg lovte å komme med et brødbaketips for noen dager siden. Det har jeg ikke fått gjort enda, så det kommer.

For et grusomt kjedelig innlegg, men nå vet dere iallefall at jeg er i live.

- Blogget fra min Iphone

onsdag 22. september 2010

Helt sinnsykt gode lammekjøttboller

Idag spiste vi lammekjøttboller til middag, tilbehøret var tzatsiki og ternede poteter (som ble kokt møre) blandet med olivenolje, sitrondråper, paprika, purre og salt og pepper. Det var helt vanvittig godt!
Jeg gjorde rett og slett bare det som stod utenpå pakken til disse lammekjøttbollene og ble bare veldig imponert altså.
Lammekjøttboller fra Rema 1000 skal det virkelig kjøpes flere av. Det var en utrolig god smak, og de var veldig saftige.


Dette burde du virkelig smake, hvis du er like glad i lam som jeg er.

tirsdag 21. september 2010

Rimelige vakre puter som pynter opp

Jeg falt totalt pladask for noen puter, som kan kjøpes på www.hm.com . Siden jeg ikke har plass til flere puter, så får jeg tipse disse videre til dere. 


Disse L'amour putene er fantastisk stilfulle og tidløse. De har en nydelig tekst som er prikken over i'en. Det aller beste er at de kun koster 99,- per stykk.Disse putene er veldig moderne og tidsriktige. Da metallisk er veldig in på interiørfronten for øyeblikket.


Romantiske røde eller rosa roseputer setter et utrolig romantisk preg i rommet. De gjør veldig mye ut av seg, og er fantastisk vakre. Pris 99,-.
Ikke sant det var vakre puter? 

mandag 20. september 2010

Nær døden opplevelser?

Jeg kjører på E-18 når jeg skal til og fra jobb.
Idag fikk jeg se en dødsulykke ganske nært. Så ikke i det det skjedde, men var tilstede noen timer etter. Jeg fikk se en smadret totalvraket varebil i veien og en stor lastebil i skogen.

Idag var jeg noen få sekunder fra å få et gigantisk tre over bilen. Var på vei hjem fra personalmøtet,og så noe stort bevege seg i alt regn i mørket, og jeg kjørte faktisk i 80 km i timen. Jeg ble helt forskrekket og bråbremset kan du si. Så der havnet treet på vegen rett foran bilen min. Det var faktisk helt grusomt!

Det førte til tårer kan du si!
KJØR FORSIKTIG!!!!!!!!!!!!!!


- Blogget fra min Iphone

Mandagsblues

God morgen!


Dette er et stykke morgenramp. Ikke noen morgenfugl, for jeg måtte vekke henne idag til morgenen.

Idag blir dagen hektisk. Har et møte på jobb idag, også skal jeg på personalmøte ikveld igjen og videre.

Håper virkelig jeg får gjort ferdig de tingene jeg holder på å male også, for jeg er så spent. Synes selv det blir temmelig bra. Kan nesten ikke vente med å vise dere.

Jeg kommer senere med et brødbaketips til dere også. Det var noe jeg prøvde igår. Vet ikke om det er så revolusjonerende for dere, men det er ihvertfall noe jeg aldri har prøvd før.Et bilde fra gårsdagens tur.

Vi blogges senere, så ha en nydelig mandag dere!


- Blogget fra min Iphone

søndag 19. september 2010

Nydelig lørdagsmiddag

Gårsdagens middag var veldig god. Jeg helstekte en indrefilet av svin i ovnen. Som marinade hakket jeg hvitløk, brukte provancekrydder, salt og olivenolje som jeg penslet på. Som tilbehør hadde vi wokede grønnsaker, ovnsbakte tomater med vanlig gulost og parmesan på, soppstuing og saltbakte poteter.
Fantastisk godt!

Vår herlige familiesøndag i bilder


lørdag 18. september 2010

Tapeter til inspirasjon

Det er utrolig moro å få inspirasjon ,og å se hva slags utvalg som finnes nå. Det er så mye stilig.

Et par babybilder av meg

Sitter nå oppe hos foreldrene mine, på pcen til pappa. Han har endel baby/barnebilder av meg på denne pcen her, så da tenkte jeg det var like greit å legge ut et par av dem.Jeg må jo si jeg har forandret meg stort.

Et speilkupp til 50 kroner

Igår var meg, mamma, pappa og Vesla en tur i en brukthandlerbutikk. Der forelsket jeg meg i et speil til 50 kroner, det morsomme var at Vesla forelsket seg i et speil til 5 kroner. Dette var også helt tilfeldig.
Når jeg gikk inne i butikken ble jeg plutselig litt usikker på om speilet kanskje var for lite. Så jeg holdte av speilet ut dagen, og sa jeg kom tilbake etterpå. For jeg måtte uansett ta ut penger. Det ble til at jeg ombestemte meg, og ikke kom tilbake. Vi reiste hjem, og jeg klarte ikke gi slipp på det speilet. Det var fortsatt i tankene mine, dessverre. Så jeg ringte pappa, som forsåvidt kjenner folkene som jobber der osv. Pappa sa at han kunne reise å hente det, og det gjorde han. Jeg fikk det i gave av de, så det var snilt. Det var da uansett et billig speil, siden det bare kostet 50 kroner. Så jeg vil si det var et knallkupp!

Jeg elsker gull, som jeg har nevnt mange ganger før. Så speilet passer perfekt inn i stuen vår.

Vakkert!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...