mandag 31. januar 2011

I takt med tiden

Hei hei!!

På lørdag så bestilte vi noe nytt til huset, som jeg skrev. Det vi bestilte var en gigantisk tvstue-sofa. Jeg gleder meg utrolig til den kommer. Det finnes ikke bilde av sofaen, for den vi bestilte var en vi bygde selv. Den ble 100% tilpasset våre behov, så med andre ord ble den stor, komfortabel med to divaner. En enkel divan på den ene enden og en dobbel divan på den andre enden. Jeg har faktisk alltid ønsket meg en sofa med dobbel divan. Der skal jeg ligge og breie meg ut, og bare ta livet knakende med ro. Tror dere jeg ser frem til det eller? Det VET nemlig jeg. Jeg gleder meg til å vise dere sofaen, men den kommer ikke før om noen måneder. Vi ønsket at det tok litt tid før vi fikk den, i og med at huset ikke er ferdig før om endel måneder. Så nå kan dere glede dere til dere får se den, for jeg synes den er helt fantastisk! 

I og med at jeg ikke har bestemt meg for hvilken takrosett vi skal ha, får jeg rett og slett la Gubben ta den endelige avgjørelsen når han kommer hjem. Jeg tok å bestilte meg noe annet istedenfor, som skal være på kjøkkenet. 

Vit knythissgardin med svart tryck "I Takt Med Tiden" från Svanefors

Denne liftgardinen tenkte jeg skulle være til det vinduet som skal være over vasken på kjøkkenet. Jeg likte den bare så godt! Det er jo fortsatt en stund til den skal på plass, men det er derfor det er så greit å ta småting litt etter  litt i ny og ne. 

Hva synes dere om liftgardinen ? 


Ps! Blir endel interiørblogging og ikke så mye hverdagsblogging om dagen. Det beklager jeg, men jeg skal bare innhente litt energi igjen. Hvilken takrosett skal jeg velge ?

God dag dere! 

Tilbake til hverdagen igjen gitt. Jeg er nå igang med å bestille en takrosett til spisestuen, og synes det er fryktelig vanskelig å ta et valg. Jeg tenkte kanskje dere kunne hjelpe meg litt ? 

Hvilken takrosett likte du best ? 

Nummer 1 


Nummer 2 


Jeg er litt usikker på hvilken jeg skal velge, eller om jeg skal velge en helt annen. 
Gubben ga meg frie tøyler, men det gjør det absolutt ikke lettere.

lørdag 29. januar 2011

Status på husbyggingen med bilder - 29.01.11

God kveld ! 

Tenkte jeg skulle dele noen bilder fra huset, før jeg skal kose meg med MGP. 
Det var altså så stor forskjell fra før vinduene og verandadørene ble satt inn til nå. Huset bare lyste mot meg når jeg kom kjørende idag, og jeg syntes virkelig det var blendende vakkert. 


Her ser dere huset fra siden. Er fortsatt noen vinduer som mangler, men de fleste er satt inn. Ser dere også at taksteinen nå er på taket ? Så nå er det klart for å legges. 


Det blir så utrolig bra! Jeg rett og slett elsker de doble verandadørene. De er nydelige. 


Her prøvde jeg å ta et lite bilde av verandaen i loftetasjen, og den flotte verandadøren. 


Det her er baksiden av huset. Nå må dere huske at de inngangsdørene som er satt inn bare er noen midlertidige noen.


Her er litt av kjøkkenet vårt. 


Vesla og jeg i den blivende spisestuen. 


Det som slo meg idag, etter at vinduene og slikt har blitt satt på plass er at det blir så lyst og flott. Jeg elsker alle vindusflatene, og synes det blir åpent og lyst. Det blir nok kanskje andre boller når jeg skal vaske vinduer, men hvorfor skal man ta sorger på forskudd ? Hihi!


Her ser dere tvstuen vår. 
Nå begynner huset å ligne på et ordentlig hus, og nå ligner det huset som er på tegningene. 
Jeg føler meg som verdens heldigste akkurat nå <3. 

Bestilt noe nytt til huset

Hei på dere!

Nå sitter jeg hos mamma og de. Det har vært full fart i hele dag, og jeg har rukket så mange småting at jeg nå kan ta lørdagen med et stort smil om munnen. Herlig!
Jeg er bare SÅ fornøyd om dagen. Humøret er veldig bra, og jeg føler jeg sprudler store deler av døgnet altså.

I dag har Vesla fått en dukke med bleie, tåteflaske og det som er. Jeg fant et sett på tilbud, og er veldig spent på hennes reaksjon på det.


I dag har vi bestilt noe vi skal ha i huset. Her er vi i butikken. Jeg gleder meg som et barn på julaften til å få det, og jeg skal fortelle dere hva det er litt senere. Det blir helt vanvittig bra!! Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg gleder meg.


Akkurat for øyeblikket ligger jeg på sofaen hos foreldrene mine. Vesla løper rundt og maser "Mommoi" høl i huet, og jeg får hentet meg litt inn. Veldig greit med litt avlastning. Tenkte jeg skulle bla litt i den boken dere ser på bildet, "Helsekokeboken". Ja, som dere vet så er jeg litt opptatt av helse og sunnhet. Det er jo så viktig å ta vare på det man har fått av kropp og sinn.

Forresten, jeg har noen bilder fra huset jeg skal dele med dere. Nå ser huset heelt annerledes ut. For nå er de fleste vinduer satt inn, og begge verandadørene på plass. Jeg sier bare: "guuuuri malla". Er det lov å være forelsket i sitt eget hus dere? Det er så nydelig!

I kveld må dere se på MGP forresten. De er i nabobyen vår, Skien. Det er dit vi skal flytte.

Jeg og Vesla skal snart hjemover, for i kveld står det lammekoteletter på menyen.

Ha en nydelig, fantastisk og sprudlende lørdag dere! Jeg bare måtte bare si "hei" til dere, før kvelden kommer.

- Blogget fra min Iphone


fredag 28. januar 2011

Sunn fredagspizza

God kveld ! 

Guri malla, akkurat nå er jeg så trøtt at jeg egentlig bare har lyst til å legge meg. Gubben er like trøtt faktisk. Klokken er jo ikke 20.00 en gang, og vi sitter her som to halvtrøtte nittiåringer. 

Jeg føler jeg har fått utrettet ganske mye idag også. Vesla og jeg var en kjempekoselig tur hos noen venner av oss, koste oss med lunsj og kake. Det er så koselig å bli invitert og vartet opp i ny og ne. Herlig! Vesla elsket å være der, og måtte bli bært ut med makt derifra. Det var ikke snakk om å ville reise hjem for å sove, og det er egentlig ikke så rart da. 


Siden det er fredag, så handler det om å kose seg ekstra. Så idag lagde jeg en pizza, som jeg forsøkte å gjøre så sunn som mulig. Det ble grov pizzabunn, som var litt tynnere enn ellers. Vi pleier faktisk å få litt vondt i magen av vanlig tjukk pizzabunn. I fyllet så er det kyllingkjøttdeig og masse hvitløk. Så toppet jeg pizzaen med store, saftige bifftomater, fersk mozzarella ost, revet gulost og litt pesto. 


På tide med et bilde av meg og Vesla tro ? 

Jeg var forresten så spent på om Vesla likte mine hjemmelagde knekkebrød. Hun er veldig glad i knekkebrød generelt, og hun pleier ofte å spørre om å få for å knaske på det. I dag til morgenen ga jeg henne et hjemmebakt et, slik at hun kunne knaske på det. Hun studerte det lenge når hun fikk det, og spurte: "mamma baka"? Så forklarte jeg at jeg hadde bakt knekkebrød, og at det var kjempe godt. Hun spiste på det og smilte, for deretter å spytte det rett ut på gulvet. Hun lagde en grimase og sa: "ikke godt mamma, ikke godt". Hehe, er det noen som sier det rett fra levra, så er det barn. Der fikk jeg jammen meg både se at det ikke var godt, og ikke minst høre det. 

Nå får jeg bare prøve å holde ut resten av fredagskvelden, selvom jeg merker sengen SKRIKER etter meg. 

Kos dere masse !

Herligheten min

Åh! Jeg elsker å være mamma!
Etter Vesla våknet på formiddagen idag, så la jeg hun litt i sengen vår. Hun elsker å kose etter at hun har våknet etter blunden hennes. Det er bare så utrolig godt å ligge å koseprate med henne.Måtte bare dele det med dere. Nå skal jeg lage en pizza vi skal kose oss med. Siden det er favorittdagen min idag, så må vi enkelt og greit kose oss masse.

Idag fikk jeg også en veldig bra beskjed fra legen om å kunne senke litt på en medisin jeg tar. Dere aner ikke hvor fornøyd jeg er med det. Det går den rette veien!

Blogges kanskje litt senere.

Nyt fredagen så godt dere kan.

- Blogget fra min Iphone

Lag dine egne sunne knekkebrød

Igår lagde jeg knekkebrød. Det var jo superenkelt, og det ble faktisk veldig godt. 
Det er også mye mer mat i dem, enn vanlige knekkebrød fra butikken. Jeg ble kjempe mett av ett knekkebrød faktisk. Gubben likte dem godt også, så det er jo bare supert. 

Her kommer oppskriften : 

4 dl havregryn
4 dl sammalt rug grov
1 dl linfrø 
2 dl solsikkekjerner
1 teskje salt ( jeg bruker kun himalayasalt)
7 dl vann 

Sett ovnen på 180 grader. Mens den står og gjør seg god og varm, kan du lage til blandingen. 


Ha alt det tørre oppi en bolle først. Pass på å blande det godt sammen.


Deretter heller du oppi alt vannet, for så å røre til en fin og jevn røre. 


Tilslutt smører du blandingen tynt utover to stekebrett med bakepapir på. Pass på å få de jevne og tynne, slik at de blir gode og sprø. 

Så er det bare å putte brettene inn i ovnen, og vente til 5 minutter har gått. Ta brettene ut, og rut opp med en pizzaskjærer. 


Så er det bare å sette dem inn i ovnen igjen, og steke dem i en time. 


Veldig sunt, godt og mektig! 

De anbefales veldig, i og med at de smakte så godt, og var så enkle å lage. 

torsdag 27. januar 2011

Jeg sprudler


God kveld dere!

Idag føler jeg for engangsskyld at jeg har fått noe mer enn bare depping ut av dagen. For en fantastisk følelse. Det er lenge siden jeg har hatt noen så bra dager som jeg har hatt i det siste. Jeg aner ikke hva som utgjør den store forskjellen, men forskjell er det uten tvil. Er det ikke bare herlig når man føler seg så og si normal og sprudler innvendig da ? Ja, jeg føler nettopp at jeg sprudler innvendig. Hihi! Jeg får nyte det når jeg først sprudler, så får jeg være realistisk å tenke at det vil komme gode og dårlige dager i ny og  ne. 

Det er utrolig lenge siden jeg har hatt "barnevakt" for Vesla, så da hadde jeg tre timer idag uten henne. Vesla var hos "Bess" og "Mommoi" og koste seg, mens jeg var ute på middag med min bestevenninne. Veldig annerledes og uvant å være uten henne, og når foreldrene mine skulle hente hun så fikk jeg dårlig samvittighet. Er det mulig? Det høres ut som om hun skulle være borte en uke, men det var liksom snakk om tre små timer. Det sier litt om hvor avhengige vi er av hverandre egentlig, så da hadde vi nok begge litt godt av å være litt med andre. 

Jeg nøt den gode middagen og fikk skravlet med venninnen min. Det var utrolig godt å bare slippe å lage middag for en dag, og reise ut å være sosial (uten barn). 


Middagen smakte utrolig godt også.  Herlig <3 ! 
Nå har jeg en ryddig og ren stue, så nå gjelder det bare å få gjort litt i gangen og på badet igjen. Lurer på om jeg rett og slett må få utsatt det til imorgen. Vi får se.

Jeg har utrolig lyst til å bare legge meg i sofaen, og lese det nye bladet til "Vakre Hjem". Jeg klarte rett og slett ikke å dy meg idag, for bladet hadde jo så nydelig forside. Så da måtte jeg bare gå til innkjøp av det.


Se på den flotte forsiden da. Jeg elsker fargekombinasjonen. 

Nå skal jeg sjekke noen knekkebrød jeg har i ovnen, og blir de bra, så skal jeg blogge oppskrift og det som er. 

Kos dere i kveld !Dette skal jeg rekke idag

God dag!

Idag er det torsdag og jeg skal prøve å gjøre denne dagen så effektiv som jeg bare kan. Kjenner jeg meg selv rett, så er jeg nok mer effektiv i tankene enn hva jeg egentlig skulle ønske at jeg fikk gjort. Det er derfor jeg tenkte å føre opp en liste her på bloggen, slik at jeg har en motivator som ligger ute offentlig. Da har jeg omtrent ikke noe annet valg enn å fullføre det. 

Dette skal jeg rekke idag  :

- Kose meg med Vesla ute i snøen.


- Bestille hotell i Oslo.

- Vaske og rydde huset.


- Skifte sengetøy.

- Spise middag med bestevenninna mi kl 15.00. 

- Lage/bake knekkebrød. 


Det virker kanskje ikke som en lang liste, men ting tar tid med meg. Jeg har allerede rukket å være ute i snøen med Vesla, gått en liten tur med henne, og skiftet sengetøy. Hotellet i Oslo er bestilt, så da har jeg rukket noe. Nå skal jeg prøve å rydde og vaske litt. For å være ærlig så merker jeg energinivået er helt på bunnen etter det lille jeg har gjort idag, så her gjelder det å tvinge seg selv opp fra sofaen og bort fra tastaturet. Før jeg avslutter så må jeg jo dele litt bilder fra idag med dere. 


Se på dette. Det var noe av min "sunne" frokost i dag til morgenen.
Jeg har endelig fått produktene mine fra Iherb.com , og kan ikke si at jeg er annet enn imponert over leveringstiden deres. Nå skal jeg prøve ut forskjellige kostilskudd produkter, som går under kategorien "supermat". Det er jo det som er i vinden om dagen. Jeg har faktisk veldig trua på disse produktene, og jeg pleier egentlig å være veldig skeptisk til helsekostprodukter generelt. Hvis du har tenkt å bestille noe fra Iherb.com, så anbefaler jeg produktene fra merket "Pure Planet". Dette merket finner du i vanlige helsekostbutikker også, og er et merke av veldig god kvalitet. Ikke bare er det naturlig, men også økologisk. Skulle du ønske å bestille fra Iherb.com , så kan du bruke denne koden i kassen :


SIR183. Da får du 5$ i avslag på første bestilling.Herlige Vesla mi, som koste seg ute i snøen idag. Vi prøvde å lage stier i snøen, og så gikk vi oss en liten tur. Det var koselig, men kaldt. 


Nå får jeg rett og slett gjøre litt i huset her. Jeg må jo nesten utnytte meg godt av tiden når Vesla ligger å sover. 

Vi blogges, folkens.onsdag 26. januar 2011

Nam nam, fruktsalat

I dag er jeg i unormalt godt humør. Det er så godt. Av en eller annen grunn så har jeg vært fryktelig hungrig på noe søtt. Så da ble det til å lage en fruktsalat til kveldsmat til både meg og Vesla. Vesla storkoste seg, og plukket ut det hun likte aller best i fruktsalaten. 


Fruktsalat hadde vi også som søndagsdessert, sist søndag. Da hadde vi vaniljekesam inntill. Det er jo mye magrere enn vaniljesaus, og er friskt og søtt på samme tid. Vel, jeg fant også raskt ut at det var siste gangen jeg kjøpte denne vaniljekesamen, selvom den smakte godt. Det viser seg jo at den inneholder mange E-stoffer, og jeg liker generelt ikke disse E-stoffene. Så idag hadde vi fruktsalat uten noen saus, og det smakte fortreffelig uansett. 


Det var utrolig kos å sitte å se på barnetv, og kose seg med fruktsalat. Vesla spiste til magen ble tredobbelt så stor. Det er jeg ihvertfall ganske sikker på, for det så veldig sånn ut. 

Nå er Vesla lagt, og jeg sitter å tenker på hva jeg skal finne på. Har så lyst å bake noe godt, men klokken er så "mye", og jeg har ikke lyst å legge meg så veldig sent. Så jeg lurer på om jeg utsetter det til imorgen, om jeg i det hele tatt kommer til å bake da. 

Imorgen skal forresten foreldrene mine hente Vesla rundt tretiden. Vesla skal være der oppe og spise middag med dem. Da får jeg litt tid til å finne på noe her i huset. Jeg ser for meg vasking og kanskje baking, for noe fornuftig må jeg bruke tiden på når Vesla ikke er her. Vi fant ut at det var på tide at hun var litt borte fra meg. For hun har blitt veeeeldig mammadalt, og er sjeldent borte fra meg generelt. 

Jaja, det var dagens oppdatering.

Kos dere i kveld da!!


Lysekroner - igjen

Hei dere!

Nå blir det mye blogging om hva jeg kan tenke meg i det nye huset, på interiørplanet. 
Det har også blitt veldig lite interiørblogging fra dette huset vi bor i nå i det siste. Det er en så god grunn, at jeg faktisk har gått veldig lei dette huset. Uansett hvor mye jeg prøver å forandre det her, så blir det aldri slik jeg ønsker det. Så da gidder jeg rett og slett ikke å bruke energi på det lenger. Jeg ser bare fram til å kunne flytte inn i et hus som er 100% meg, hvor jeg kan kose meg med interiør og den slags der. 

Husker dere forresten at jeg skrev om en lysekrone fra Lisbeth Dahl som jeg tenkte å bestille ? 

Denne tenkte jeg å bestille. Den er perfekt med tanke på at den er hvit. Så kom jeg over denne i Skeidar sin reklameavis idag. Den koster like mye, bare at den har femten armer. I tillegg er den utrolig flott å se på. Et lite minus er at den ikke er helt hvit, og har noe sølv på seg. Jeg vurderer denne sterkt, istedenfor den andre fra Lisbeth Dahl.

Hva tror dere ? 


Sofaen med de spinkle beina

God dag, god dag!

Husker dere den Howard sofagruppen jeg snakket om? Vel, det viste seg at Gubben ikke likte utseendet på den. Han syntes det var noe rart med de "spinkle" beina. Har du hørt ? Han kunne likegjerne gått fysisk til angrep på hjertet mitt, og tråkket på det. Hehe. 

Det som overrasket meg stort, er at han likte den typiske bloggersofaen mye bedre. Da snakker jeg om ingen annen enn selveste Ektorpsofaen.
Jeg er egentlig litt i sjokk , men jeg synes jo også at den Ektorpsofaen er fin. Det som er utrolig kjekt er at man kan ta av trekkene så mye man vil, og vaske de i vaskemaskinen. Ingenting er bedre når man har barn. I tillegg til dette så er det heller ikke noe problem å bytte farge på sofaen, for sofatrekk får man i fleng på Ikea. De får man også i alle regnbuensfarger omtrent. Så hvis jeg skulle ha kjøpt meg en hvit sofa, og fikk lyst på en rød måneden etter, så kjøper jeg med andre ord bare et nytt trekk. En siste bit, som jeg også tror er med på å påvirke min kjære Gubbe er PRISEN! Det er nok den han liker aller best, og den er veldig bra for en sofa altså.  Det som er en fare med en slik sofa er at interiørstilen raskt kan falle mot en "shabby chic" stil. Det håper jeg ikke. Vi får nå se, men mest sannsynlig blir det noe sånt i den ene delen av stuen. Nå gjelder det å fylle opp resten av delene også. 
Ikke lett.....

Hvilken sofa likte dere best ? 


tirsdag 25. januar 2011

Hvorfor blogge ?

På den private fronten så har jeg hatt endel tanker den siste tiden, og blogglysten har vært laber. Hver gang jeg er i en tenkefase, og hver gang blogglysten faller, så setter jeg spørsmålstegn ved bloggingen. Burde jeg slette bloggen, og kutte ut bloggingen helt ? Hva er vitsen med en blogg ? Blogger jeg så dårlig at det rett og slett blir flaut ? Hva hjelper det meg ved å blogge ? Hvem blogger jeg for ? Dere eller meg selv? 

Ja, slik går spørsmålene i hodet og lager en ekko som er uforståelig. Jeg velger jo alltid å fortsette å blogge, og jeg tror jeg ville savnet å blogge om jeg sluttet. Det har jeg forsøkt før, i noen få dager.
Jeg tror dette er spørsmål som alltid vil dukke opp, angående det med blogging og å ha en blogg, så lenge man blogger. Det er noe man må akseptere, for blogglysten kan komme i bølgedaler som alt annet. 
Jeg synes egentlig det er rart at jeg tørr å "blottlegge" meg selv og mitt liv så mye på nettet. Jeg gir og gir, men får på en måte ikke noe tilbake fra dere. Ikke det at jeg forventer det heller. Vel, det er feil å si at jeg ikke får noe tilbake. For det er noen lesere som varmer hjertet mitt med koselige kommentarer støtt og stadig, og de er rett og slett utrolig gode å ha. Men, jeg vet at jeg har noen hundre unike lesere der ute. Dere følger med på denne bloggen og leser om det lille jeg velger å dele med dere. Jeg vet jo ikke hvem dere er, hvordan deres lille hverdag er, eller hvor dere bor. Det er til tider litt rart å tenke på. Så da kommer det største spørsmålet av alle, hvorfor gidder jeg egentlig å blogge ? 

889045-11-1293706337336_large

// Weheartit.com

Hvorfor blogger jeg ? 

- Å ha noe å se tilbake på
For meg så blir bloggen min en dagbok. Jeg kan bla meg tilbake i tid, se på bilder og hva som skjedde i den perioden. For meg er det veldig godt å kunne gjøre, for jeg sliter med veldig dårlig hukommelse. 

- Det er moro
Jeg synes det er gøy å lage innlegg, skrive litt og dele noe fra vår lille boble. Det er godt å kunne bruke en bitteliten del av hjernen til å skrive korte, enkle innlegg. Det er gøy å få tilbakemeldinger og det er også moro å kunne dele noe av hverdagen vår med familie som ikke ser oss så ofte. 

- En hobby
Jeg har alltid vært ei jente som har skilt meg litt ut. I forhold til mine venninner har jeg alltid vært en liten datanerd, og har hatt et såkalt kjærlighetsforhold til pcer og elektroniske små duppeditter. Etter jeg som tenåring fikk smake på internett, ble jeg ihvertfall helt solgt. Nå som jeg i det siste året kom over bloggverdenen og blogging, så ble jeg solgt igjen. Det har utviklet seg til å bli en liten hobby for meg, siden jeg ikke er så kreativ eller lignende. Nå har jeg vært endel syk også, og da tror jeg bloggingen har vært noe sunt for meg. 

- Psykisk terapi 
Enkelte ganger er det utrolig deilig og lettende å skrive ned plagsomme tanker på bloggen. Jeg er en person som omtrent ikke gjør noe annet enn å tenke, og av og til gjør det veldig mye for meg å kunne blogge litt om det. Så på en måte har det en terapeutisk effekt på meg. 


Dette er hovedpunktene for hvorfor jeg ønsker å blogge. Jeg må jo si at jeg ikke blottlegger hele livet mitt/vårt på internett, for det er mye jeg holder igjen og ikke deler. Det er jo også mye jeg deler, og det er ofte veloverveid før jeg velger å poste innlegget. Så lenge det ikke går utover noen andre enn meg selv på noen som helst måte, så synes jeg som regel at det er greit. 

Tumblr_ldp3unhvqt1qa7kuvo1_500_large

// Weheartit.com

Mens jeg har dere her "på tråden",
 så lurer jeg på om det er noe dere ønsker at jeg blogger om ? Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...