tirsdag 31. januar 2012

Lykkelige lille blånissen

God kveld ! 

Jeg har ei stolt frøken her, som endelig har fått seg en blånisselue. Husker dere jeg etterlyste blånisseluer som stod opp av seg selv ? Vi endevendte endel butikker, uten hell. Tilslutt så grep Vesla muligheten med å spørre bestemor om hun kunne strikke en. Jeg ville ikke bry svigermor med å strikke, så jeg ville ikke spørre. Jeg tenkte kanskje hun hadde nok å gjøre. Men Vesla spurte, og fikk selvfølgelig et ja. 


Nå står den riktignok ikke opp av seg selv, men det gjør ingenting for Vesla likevel. Hun er utrolig, utrolig takknemlig og veldig stolt. Hun gledet seg veldig mye første mandagen etter hun hadde fått luen, til å reise i barnehagen. Og når hun møtte sin bestevenninne jublet hun og viste fram luen kjempe stolt.


Den første uken nektet Vesla å ta den av både i barnehagen og hjemme. Jeg fikk høre av de som jobbet der at hun hadde gått med luen inne til svetten hadde rent. Etterhvert forstod hun at det kanskje ikke var så lurt å gå inne med en tykk lue av ull likevel. 


Denne blånisseluen er ihvertfall gull verdt for min lille blånisse. Hun er så utrolig takknemlig for at bestemor ville strikke en slik en til henne. 

Det er ikke så mye som skal til for å glede et barn, og når man først gleder et barn så får man virkelig oppleve en takknemlighet som kommer rett fra sjelen. Ikke nødvendigvis materielle goder trengs for å glede et lite barn heller, men ofte er det bare små ting vi som vi voksne gjør som lyser opp et barnesinn. Dette er viktige ting vi bør gripe fatt i, og lære av. For er det en viktig ting vi bør huske på, så er det at vi bør lære av barna. For de kan gi oss mange skatter som vi kan gjemme i våre hjerter. 


Stokke newborn sett

Hei dere ! 

Jeg har kikket lenge på Stokke newborn set og synes det hele virker veldig genialt. Nå kan barnet bruke stolen fra det er nyfødt. Noe som jeg synes er veldig smart og ikke minst koselig. For babyen kan dermed være med rundt middagsbordet selv om babyen ikke kan sitte selv. 

Newborn settet kjøper man utenom stolen og fester det på. Lillebror skal uansett få en slik Tripp Trapp stol, for det er noen gode stoler. Vesla har sin egen, men den er gammel, pusset opp og malt. Hvis lille bror skal ha et slikt newbornsete må han ha en ny stol, for setet passer ikke på stoler som er eldre enn 2003 modeller. 
Man kan jo også ta av setet og ta det med rundt i huset. 
Stokke Tripp trapp er jo helt genialt. Man har stolen fra man er baby til så lenge man ønsker å ha den. En god invistering med andre ord. 

Hva synes dere om Stokke newborn settet ? 

mandag 30. januar 2012

Sol i stuen og pakke i posten

Hei dere ! 


Dagene er virkelig tunge nå. Jeg trenger som regel en liten blund midt på dagen, og når jeg da står opp føles kroppen ut som en enda tyngre flodhest enn til vanlig. Men idag fikk jeg virkelig sparket stompen litt i gir etter en kopp kaffe, og fikk puslet litt, tørket støv, støvsugd og gjort andre små ting. Hjelpes, så mye støv det går an å samle seg i et hus på så kort tid. Men hva er viktigst ? Støvtørking eller god helse ? Jeg går for god helse, og dermed blir ikke støvtørking gjort like ofte som ellers. 
Jeg sier bare stakkars sofa og stoler. De var virkelig nedstøvet nå, men for en god følelse man får når man får gjort litt rent og får fjernet alt av støv. Ihvertfall nesten. Utrolig deilig vær idag, med masse solskinn inn i huset. Bare så synd at det er da man ser alt støvet.  
Så lurer jeg på en ting, er det noen som vet hvor man kan få tak i fine nøtteknekkere ? Vi har nøtter, men ingen nøtteknekker. Og jeg kunne gjerne tenkt meg å hatt en fin en, som kunne ligge fremme på bordet. Tips taes imot med stor takknemlighet. 
Idag fikk jeg også mine nye muffinsformer. De er jo helt nydelige ! Må også skryte av nettbutikken for utrolig rask leveranse, til tross for at de kom helt fra England. De fine muffinsformene i papir finner dere her. Vesla og jeg får ta en bakedag til torsdag igjen. Det har nesten blitt en tradisjon at vi baker hver torsdag, og det er veldig koselig også. 


Før jeg avslutter vil jeg gratulere Svigerfar med dagen. Håper du får en fin feiring idag ! lørdag 28. januar 2012

I Villa Tryllestøv akkurat nå..

Hei dere ! 

Så deilig når lørdagskvelden ankommer, og mørket bare brer seg utover. Idag har vi fått gjort endel småting, i tillegg har vi vært hos foreldrene mine og hentet masse babyutstyr som Vesla har hatt. Vi fikk også hentet en bleiebøtte på Barnas hus som de gir ut gratis til gravide, samt en babypakke på apoteket. Er litt gøy å se hvor mye de babypakkene har forandret seg bare på noen år. Vi har nettopp kost oss med en bedre middag, for idag stod det nemlig elglår fra Lårdal på menyen. Tilbehøret var stekte grønnsaker, fløtegratinerte poteter og peppersaus. Helt nydelig var det. Kjøttet var så mørt og saftig at det smeltet på tungen. 


Jeg har hatt veldig lyst på biff i lange tider, men så fant jeg det kjøttet her i fryseren. Det var jo faktisk mye bedre enn biff.


Til maten ble det både Union eplemost ( jeg er bare en SÅ stor fan av den) og fransk, rosa limonade. Det mest ultimate er nok rødvin til slik mat, men det passer seg jo ikke akkurat i disse tider.

Gubben var ihvertfall veldig fornøyd med maten. Han spiste opp kanskje 3/4 av all maten. Når det er sagt så har han faktisk en hunger som en utsultet gorilla. Nå er vi bare så gode og mette. Vesla har inntatt sofakroken med barnetv på skjermen. Hun var tydeligvis ikke så mett, for magen hadde fortsatt plass til litt lørdagsgodt og snacks. Merkelig hvordan barn er stappmette rundt middagsbordet, for så å ha nok mage til søtt rett etterpå. 

Nå skal jeg hvile kroppen godt, for den er nemlig ikke helt bra om dagen. Jeg har fått et svakt tilbakefall når det gjelder Lupusen, men så lenge jeg er flink til å ta prøver så ofte som jeg gjør nå så rekker det heldigvis ikke å bli alvorlig. Så nå er det bare å få presset den ned til sovestadiet igjen, slik at jeg blir bra. 
Jeg skrev jo tidligere om at det muligens kunne være svangerskapsforgiftning, men det var det tydeligvis ikke.


Er det forresten noe spennende på tv idag ? 


Ha en feiende flott lørdag dere ! 

Lørdag

God morgen ! 

Deilig lørdag. 


Idag skal jeg sørge for at vi får kost oss skikkelig. God mat skal spises, litt snacks må vi ha, og min rosa Effervè limonade må åpnes. 

Synes det er så godt å ha slike dager som man kan gjøre litt ekstra ut av. 

Er dere ikke enige ? fredag 27. januar 2012

Oppskrift på amerikanske muffins

Amerikanske muffins


Jeg bruker denne grunnoppskriften når jeg skal lage ordinære, gode muffins. Den er utrolig lettvinn, rask og god. Jeg varierer utfra humør og hva jeg har i huset. De blir saftige og gode uansett. Jeg vil si at de er idiotsikre. 


Ingredienser: 


4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
3 dl melk
1 dl nøytral matolje 
2 store egg

Man kan også tilsette 1 dl kakao om man ønsker mørke muffins.
Jeg bruker også å variere med kanel, nøtter, sjokoladebiter og det man har lyst på. 
Jeg har også cirka en teskje Jacobs vaniljesukker i, som er desidert bedre enn det vanlige vaniljesukkeret man kjøper. Vaniljesukker står ikke i oppskriften, men kan ofte gi en god og fyldig smak til. 


Bland alt det tørre godt sammen i en bakebolle.
Pisk egg, melk og olje i en annen bolle. 
Ha så alt sammen i en og samme bolle ( det tørre og det våte) og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir muffinsen seig og lite luftig.


Fordel deigen i muffinsformer. Fyll de gjerne 2/3 fulle. 


Stekes midt i ovnen på cirka 175 C, i 15 - 20 minutter.
Oppskriften er ikke noe hokus pokus, men er en fin grunnoppskrift som man kan variere med utfra humør, hva man har lyst på, og etter fantasien. 
torsdag 26. januar 2012

Mens vi venter

Hei hei ! 

Idag har Vesla hatt fri fra barnehagen, så det ble nok en dag med kvalitetstid. Jeg tenkte at vi kunne så smått begynne å vaske klær, sengetøy og andre ting til Lillebror sammen. Vesla bidro med å kaste inn i vaskemaskinen. Hun synes klærne hans er overraskende små. Det synes jeg også egentlig. 


Vi får legge klærne en fin plass, så de ikke blir nedstøvet fram til Lillebror kommer. 

Vi har også bakt muffins idag, og det er noe Vesla elsker å gjøre ! Veldig kjekt å ha når man får besøk. Imorgen får vi jo besøk av en venninne av meg og datteren hennes som er jevngammel med Vesla.


Vesla er så glad i bake muffins, så det har blitt storfavoritt her i huset. Jeg bruker en enkel grunnoppskrift som jeg varierer etter humør, smaksbehov og hva vi har i huset. Oppskriften er veldig genial, i og med at de blir like gode hver gang og holder seg saftige lenge. Om dere ønsker den så hyl ut. 


Trekket på bilsetet skal vaskes klart ganske snart,..og citybagen er allerede vasket og ikke minst støvsuget. Det er jo så gøy å holde på med slike forberedelser. Det gjør at det blir mer virkelig at vi venter en til. 


Sukkersøte cupcakesformer

Hei dere ! 

Jeg elsker alt det Manuela krèerer, og det beste av alt er at hun bruker så mye pastellrosa at jeg blir helt forelsket. 

Denne boken ønsker jeg meg, hint hint til Gubben : 
Får håpe han tar hintet. 

På bloggen hennes passionforbaking.com la hun ut en fristende oppskrift på "Sweet pink cupcakes". 


Se så nydelige de er. Hun er altså så flink. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften en dag.

Jeg ble veldig forelsket i disse muffinsformene, så jeg klikket disse hjem. De var jo så sukkersøte. Dere vet jo hvor svak jeg er for ting som er sukkersøte.

Så nå er disse ,
Disse : 
Og disse på vei hjem til meg :
onsdag 25. januar 2012

Barnevennlig pai med kjøttdeig

Hei dere ! 

Her i huset må jeg ofte tenke i litt annerledes baner enn hva min gane higer etter. Jeg elsker spennende, smakfull og gjerne sterk mat. Det er noe ikke Gubben eller Vesla er så glad i. Gubben er vel glad i spennende og smakfull mat, men den må ikke være sterk. Vesla er igrunn litt vanskelig i matveien. 
Derfor ser jeg ofte etter enkel mat, som er barnevennlig og mettende. Gubben er heller ikke glad i lavkarbo, så han ønsker karbohydratrik mat, som metter og gir masse energi. 

Idag lagde jeg pai med kjøttdeig, og det falt i god smak hos alle tre. Vesla likte det godt, og spiste en god del. Så retten er absolutt barnevennlig. Den er også veldig lett å lage, og kanskje det er noe for deg når du en dag går tom for idèer ? Ingredienser : 

1 pakke Maizena  paideig ( man blander det ut i vann, og trenger ikke å forstekes) 
eller så lager man paideigen selv. 

1 pakke med kyllingkjøttdeig ( 400 gram) 

3 dl revet ost

3 dl melk

3 egg 

1 løk 

1 halv buljongterning 

1 dl vann

1 fedd hvitløk

Litt sopp etter behov 

___________________________________________

Først lager du deigen klar. Jeg er veldig glad i Maizena sin paibunn, da den er god og ikke er noe fettete. Dessuten trenger den ikke å forstekes helles. Deretter steker du kjøttdeigen til den blir så og si ferdig stekt, og har i hvitløken, løken og soppen. Ha i en halv buljongterning i panna og vann. Stek kjøttdeigblandingen på en litt hardere varme, slik at det meste av vannet fordamper. 

Hell så blandingen over paibunnen. 

Bland deretter melk, egg, litt krydder etter ønske. Ha tilslutt i litt revet ost i eggeblandingen.

Når du er ferdig med det, heller du det over paibunnen og kjøttdeigen. 

Strø så med revet ost over. 

Stekes på ca. 180 / 200 grader i 30 - 40 minutter. 

Serveres med en grønn salat til. Gangen vår

Hei dere ! 

I natt har jeg sovet bedre enn jeg har gjort på en stund. Jeg har funnet ut at å bruke Gubben som en "støttemur" mens han sover, er veldig behagelig for meg og magen. Han får jo sin skjønnhetssøvn uansett, så da benytter jeg meg av muligheten når han snorker. Hihi ! 

Idag har jeg tatt noen bilder av gangen vår. Jeg har funnet ut at dere ikke har fått sett den enda. Jeg føler den er litt halvferdig den også, som mye annet her i huset. Vi mangler noen lister her og der, og noe på veggene. Som jeg har sagt hundre ganger tidligere, så tar ting tid. Det må man nesten bare innfinne seg med. 

Velkommen inn i gangen vår


Gangen vår er romslig og stor. Det er helt herlig, og er noe jeg anbefaler alle som bygger hus å prioritere. Jeg liker godt det brune som den slagbenken har som en kontrast til det hvite. Men den siste tiden har jeg gått og fantasert om å muligens male det brune i sort, så det står i stil med inngangsdøren. Jeg har blitt litt glad i sorte og hvite kontraster. Det er så tidløst. Vi får se. Jeg har ikke så lyst å male nå som jeg har baby i magen, men kanskje etterhvert. 


De skapene er jeg utrolig fornøyd for å ha. De rommer masse, og hvis man vil ha rotet bort, hiver man det rett og slett inn i et av skapene. I skapene har vi muligheter til å henge opp klær, vi har skuffer og hyller. 


Slik ser nå gangen vår ut for nå, så vil det sikkert komme små forandringer litt etter litt. 

PS! Nå har jeg også fått det gamle kommentarsystemet tilbake.
 Håper dere er fornøyde. 

tirsdag 24. januar 2012

Flodhest og barnebokanbefaling

På en vanlig tirsdag..

Idag er det akkurat to måneder til termin. Terminen min er jo 24 mars. Imorgen er jeg allerede 32 uker på vei, og jeg føler meg virkelig som en ekte oppblåst flodhest. Igår sa jeg til Gubben at jeg var lei av å være en flodhest, og vet dere hva han sa for å trøste meg ? " ..men du er ihvertfall en fin flodhest." Det var jo veldig til trøst. Han synes ihvertfall jeg er en fin flodhest. Kremt.

Siden jeg føler meg som en flodhest om dagen så unte jeg oss ikke noe annet enn salat til middagen idag.Salat er uansett noe av det beste jeg kan få, så lenge jeg får en god dressing/saus til. Jeg hadde to forskjellige balsamicodressinger på. En litt søtlig og en syrlig. Gubben syntes også det var godt, men han turte kanskje ikke å si noe annet. Vesla fikk en mer barnevennlig versjon. 


Til dessert ble det Chai latte til både meg og Gubben. Vesla fikk en kopp med kakao. Hun liker egentlig ikke kakao, men idag smakte hun ordentlig på det. Og da fant hun ut at det ikke var så ille likevel.

Barnebokanbefaling  Vesla elsker "Lille prinsesse" serien, både på barne-tv og bokserien. Nå har Vesla fått en bok som heter "jeg vil ha en søster" fra den serien. Den handler om prinsessen som skal bli storesøster. Hun vil gjerne ha en lillesøster, men finner raskt ut at det like godt kan bli en lillebror. Hun mener lillebrødre stinker og har rare leker, men det ender likevel godt. En koselig bok, med morsomme bilder, lite med tekst og en artig handling. Handlingen passer jo veldig bra med det som skal skje her om dagen. 

Nå skal jeg sitte i armkroken til verdens beste flodhest-elsker, 
så ha en fin kveld så lenge ! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...